НЗК: Кина отворено дели мере контроле ковида 19

Кина наглашава свој отворен и транспарентан став о дељењу информација у вези са ковидом 19 и обећава да ће наставити да то ради, саопштила је у уторак Национална здравствена комисија на конференцији за новинаре.

Свијет 04.01.2023 | 09:46
НЗК: Кина отворено дели мере контроле ковида 19

Ми Фенг, портпарол Националне здравствене комисије, рекао је да је Кина одржала прагматичну размену и сарадњу са Светском здравственом организацијом и другим земљама и регионима у свету.

Кина је одржала два састанка за техничку размену са СЗО откако је оптимизовала своје мере контроле ковида 19, један је одржан 9. децембра, а други 30. децембра 2022. године. Стручњаци су разменили детаљна мишљења о статусу развоја пандемије, медицинском третману, вакцинацији и другим техничким питањима, рекао је Ми.

Кина је у протекле три године одржала више од 60 састанака о превенцији и контроли ковида 19, са темама о медицинском третману, истраживању и развоју вакцина и праћењу вируса, рекао је Ми.

"Кина је поделила своје искуство о мерама превенције и контроле ковида 19 без резерве", додао је он.

Земља, такође, промовише свој третман ковида 19 интегрисаном традиционалном кинеском медицином (ТЦМ) и западном медицином.

"На основу трогодишњег искуства, формирали смо јединствен план за лечење ковида 19 комбиновањем употребе и западне медицине и традиционалне кинеске медицине", рекао је Хуанг Лући, заменик шефа Националне управе традиционалне кинеске медицине.

Он је рекао да лечење традиционалном кинеском медицином може да убрза опоравак за оне са благим симптомима и спречи оне са тешким симптомима да дођу у критично стање, чиме се смањује стопа смртности.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар