Данас уклањање авио-бомбе у Бањалуци

Припадници Републичке управе цивилне заштите уклониће данас авио-бомбу из Другог свјетског рата, тешку 50 килограма, из ријеке Сутурлија у Бањалуци, а за дио становништва насеља Шибови издате су препоруке за поступање у току ове активности, речено је Срни у Градској управи.

Република Српска 04.01.2023 | 08:56
Данас уклањање авио-бомбе у Бањалуци

Заосталу авио-бомбу, која се налази на локацији изнад купалишта кањона на удаљености око 900 метара узводно уз ријеку, од ушћа Сутурлије у Врбас, уклониће припадници Сектора за деминирање.

На основу приједлога Градског штаба за ванредне ситуације, а с циљем спровођења мјера безбједности и заштите становништва донесена је наредба да се од 9.00 до 11.00 часова обави потпуно, правовремено, привремено удаљавање (евакуација) становништва и забрана боравка до 11.00 часова, до давања сигнала, односно ручне сирене за престанак опасности - у полупречнику до 300 метара од локације гдје је заостала бомба, наводе из бањалучког Одсјека за послове цивилне заштите и Професионалне територијално ватрогасно-спасилачке јединице.

Удаљавање становништва и спровођење мјера безбједности на овом простору спровешће Полицијска управа Бањалука у складу са својим планом.

Становништво насеља Шибови, које живи у зони од 300 до 500 метара од локације уклањања авио-бомбе, односно у улицама Трла, 1.300 каплара и Жарка Згоњанина, позвано је да сутра од 9.00 до 11.00 часова не напушта стамбене просторије.

Становништву је забрањен боравак и кретање на отвореном простору, а савјетовано је да у стамбеним и другим објектима отворе прозоре, удаље се од стаклених површина, те да сарађују са органима јавног реда и другим службама заштите и спасавања и придржавају се њихових упутстава.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар