Сахрана оца и кћерке: Дан жалости у Приједору

У Приједору ће бити проглашен дан жалости на дан сахране предсједника Планинарског савеза Републике Српске Љубише Араманде и његове кћерке Андрее који су страдали у паду спортског авиона недалеко од приједорског аеродрома.

Република Српска 01.01.2023 | 11:24
Сахрана оца и кћерке: Дан жалости у Приједору

Одлуку о томе донио је градоначелник Приједора Слободан Јавор, који је упутио телеграм саучешћа породици Араманда, истичући да је њихова трагична судбина у вријеме припреме новогодишњих прослава нешто што ће Приједор дуго памтити.

"Ово је велика трагедија која је погодила наш град који је заувијек остао без свог суграђанина заљубљеника у небеске висине и неустрашивог спортисте, пилота и инструктора летења, планинара и човјека које су красиле највредније људске особине. Трагедија је прекинула и младалачке снове његове кћерке Андрее", навео је Јавор.

Градоначелник Приједора је одмах након што је стигла вијест о трагичном паду авиона, у којем су животе изгубили Љубиша и Андреа Араманда, са сарадницима изашао на лице мјеста.

"Када буду завршене све истражне радње и утврђивање околности које су довеле до погибије Љубише и Андрее Араманде и када буде познат дан њихове сахране, градоначелник Приједора ће тај дан прогласити даном жалости у овом Приједору", објављено је на сајту града.

Предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда (47) и његова кћерка страдали су јуче у паду спортског авиона у близини аеродрома у Приједору.

(Срна / Фото: БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цар

01.01.2023 12:41

Страсна трагедија за породицу трагицно настрадалих угасила се младост недај бозе никоме да доцека овако несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

01.01.2023 15:13

Нека сиротант породица и авио имали у посједу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Босанац

01.01.2023 16:09

Има она народна "Цутање је злато" ако немате ниста паметно за реци.

Name

имбецилу

01.01.2023 16:34

то је авион спортског удрижења и изнајмљује се за релативно мале паре

Name

Јелена, Бањалука

01.01.2023 22:17

Велика туга и жал за трагично угашеним животима оца и ћерке. Искрено сауцесце породици .

ОДГОВОРИТЕ