Повријеђени младић молио мјештане да помогну

Око три сата неко ми је позвонио и залупао на врата, па сам брзо устао и отворио, а пред кућом сам видио преплашеног младића који је имао повреде руке и главе. Рекао ми је да је слетио са колегом, те да му је другар остао заглављен у возилу.

Република Српска 30.12.2022 | 18:51
Повријеђени младић молио мјештане да помогну

Испричао је ово за "Независне новине" мјештанин насеља Српске топлице, у којем се у ноћи између четвртка и петка десила стравична несрећа у којој је погинуо млади Бањалучанин Момчило В. (25) када је фордом слетио са цесте и заглавио се на стијенама у Врућици, док је његов сувозач Предраг Ј. (21) повријеђен.

Према ријечима овог мјештанина, удар није чуо, али га је у глуво доба ноћи уплашило лупање на вратима јер је претпоставио да се десило нешто лоше.

"Младић је имао крваву руку и повреде на глави, али је комуницирао. Иако је био преплашен, дјеловао ми је стабилно. Брзо смо стрчали и видио сам да је ауто заглављен на стијенама. Чим сам видио стање у возилу, позвао сам хитну помоћ и полицију", рекао је овај мјештанин.

Према његовим ријечима, претпоставља да је форд ишао из правца Ситара.

"Вјеровано је на почетку паркинга излетио на тротоар, окренуо се бочно и бочном страном проклизао међу стијене. Ударио је у дрво и пао на стијену. То дрво је поломљено и дио стабла је био испод аута, а други је био у води", казао је мјештанин.

Према његовим ријечима, ово је велика трагедија која га је дубоко потресла, а због свега је узнемирена и његова породица. 

Како наводи, често позове полицију како би реаговала због велике брзине којом се вози, јер се у овом крају окупљају млади. 

"Вјерујте ми да једва чекамо хладно вријеме и снијег како би се бар мало смирила ситуација", рекао је он.

Ипак, детаље о томе шта је узрок ове трагедије показаће полицијска истрага.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, несрећа се догодила у 3.30 часова у Улици од Змијања Рајка.

"У несрећи је учествовао М.В. из Бањалуке са аутомобилом форд, који је на лицу мјеста смртно страдао", наводе из полиције.

Додају да је сувозач П.Ј. из Бањалуке повријеђен и да је збринут у Универзитетском клиничком центру РС (УКЦ РС). 

Он је задржан на Клиници за торакалну хирургију УКЦ РС и у петак је био стабилан, дијагностички обрађен и остао је на даљем праћењу и посматрању.

О несрећи је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Због ове несреће реаговала је и Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука.

"На техничкој интервенцији - саобраћајни удес у мјесту Српске топлице било је девет ватрогасаца са два возила. Једно лице је смртно страдало. Интервенција је трајала од 3.17 до 5.17 часова", навели су ватрогасци на званичној страници.

(Независне   Фото: Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар