ЗГ: Комеморација поводом смрти Массима Савића

- Од Массима Савића, недавно преминулог музичког  уметника којега ће се памтити по песмама, јединственом вокалу, углађеном стилу и симпатичности, данас су се на комеморацији у загребачком Хрватског народног казалишта уз сузе и аплауз опростили његови пријатељи, колеге и породица, преноси Хина

Магазин 30.12.2022 | 14:02
ЗГ: Комеморација поводом смрти Массима Савића

Массимов пратећи бенд и пријатељи глазбеници опростили су се од свог певача симболично, уз инструментална извођења његових песама, пројекције стихова и фотографија с концерата и из приватног живота.

У име бенда виолиниста Бруно Урлић рекао је како је Массимо из њих извлачио најбоље, није се задовољавао просеком него померао границе, али је био строг и према себи и тиме давао пример како се треба односити према послу.

"Никада се није устручавао да нас похвали, а кад би му нешто сметало направио би то господски, у четири ока", напоменуо је, додавши да ће им недостајати јер знају колико је још имао сјајних идеја.

"Массимо је био човек који је још 1983. снимио веројатно најбољи арт роцк албум на овим просторима, па кроз сарадњу са Зринком отпјевао неке од бесмртних поп пјесама", рекао је певач групе Павел Аљоша Шерић.

"Много ће ман недостајати његови фамозни телефонски позиви у ситне сате кад би дуго разглабали о музици, стиховима, смислу бесмисла, извођачима које је волео и о онима које није, иако о томе никада не би говорио у јавности", додао је.

Иван Дечак, певач групе "Ватра", присетио се свог сусрета с Массимом, када га је, док је још био млади музичар, а он већ регионална звезда, примио у свој аутомобил да не кисне.

С временом му је Массимо, напоменуо је, постао Маx, френд и музички супутник, допустио му да му се приближи, упозна с обитељи и с истинском пажњом преслушавао његове нове пјесме. "Отишао си у трептају ока, а још смо си толико тога требали рећи", рекао је Дечак,

Бираним речима од Массима се опростио и његов дугогодишњи пријатељ и сурадник, директор Аqуариус Рецордса, Борис Хорват, подсетивши на последњи, недавно одржани велики концерт у загребачкој Арени који ће се дуго памтити. 

"Оставио си нас бескрајно тужне, али и поносне што си делио с нама своје речи само онако као си ти то знао", поручио је.

У предворју ХНК постављена је Књига сећања у коју су многи, међу којима је било и низ особа из јавног живота, уписали своје посљедње поздраве.

Испред Концертне дворане Ватрослава Лисинског, гдје је Массимо имао неке од својих најбољих концерата, до 31. децембра се и даље могу палити свеће и полагати венци у спомен на њега.

Массимо Савић преминуо је прошле недеље у 61. години након кратке и тешке болести у Загребу. 

 Сахрана је заказана за 3. јануар у Градском гробљу Задар.

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар