Данас мало хладније и претежно суво вријеме

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити мало хладније и претежно суво вријеме.

Босна и Херцеговина 28.12.2022 | 08:18
Данас мало хладније и претежно суво вријеме

Врло слаба киша падаће само понегдје на југу у јутрањим часовима, а током дана очекују се сунчани периоди и топлије, послије подне услиједиће пролазно наоблачење са запада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен промјенљив вјетар.

Максимална температура ваздуха од пет до 10, на југу до 14, у вишим предјелима од два степена Целзијусова.

Јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, понегдје на југу и југоистоку забиљежена је киша у нижим, а у вишим подручјима снијег, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус два, Кнежево минус један, Бањалука, Приједор, Тузла и Калиновик нула, Бијељина један, Добој, Сарајево, Зеница, Мраковица, Мркоњић Град, Нови Град, Дринић и Невесиње два, Зворник, Градишка, Рудо и Рибник три, Вишеград и Гацко четири, Билећа седам, Мостар девет и Неум 10 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа на Мраковици је пало 19 литара кише по метру квадратном, у Приједору 17, у Добоју и Невесињу 15, у Сребреници 14, у Бијељини, Новом Граду и Српцу 13, у Бањалуци 12, у Кнежеву и Мркоњић Граду 11, у Билећи 10, у Зворнику девет, на Хан Пијеску, на Чемерну и у Вишеграду осам, а на Сокоцу, у Рибнику и Шипову шест литара кише по метру кубном. 

(Срна Фото: Профимедиа)

Коментари / 0

Оставите коментар