Скинута средства за све пројекте захваљујући СНСД

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић поручио је да су амандмани скупштинске већине, предвођене СНСД-ом, највећи економски и финансијски удар на град..

Република Српска 27.12.2022 | 14:59
Скинута средства за све пројекте захваљујући СНСД

-Достављен је велики број амандамана, а скупштинска већина ишла је до те мјере да нити један једини пројекат који је предложила администрација није остављен. Сваки наш пројекат су изопштили, као да уопште није битан. Ради се о амандманима који износе 15,5 милиона КМ, што је досадашњи максимум. Ови амандмани су њихов лични одраз мржње према мени, а самим тим и према Бањалуци и њеним грађанима. Светећи се мени, уништавају све пред собом – казао је градоначелник у саопштењу за јавност.

Запрепашћујуће, како је казао - то што су показали елементарно незнање, те су скинули средства предвиђена за исплате по обавезујућим пресудама према Аквани, и то оних дугова које су направили претходни директори и претходна градска администрација. 

-Скинута су средства за набавку горива за потребе функционисања Цивилне заштите и ватрогасаца. Које су то штеточине, политички монстурим и идиоти који чине све да униште Бању Луку – нагласио је градоначелник.

Према његовим ријечима, средства су скинули и са ставки за одржавање хигијене у граду, ако и за одржавање путева.

– Новац су ставили само на оне установе којима управљају њихови директори, док ниједан пројекат градске администрације није подржан. Тако су скинули су средства за видиковац на Бањ брду, за завршетак изгрдање свлачионица ФК Напријед, пројекат урбаних тржница, шеталиште и уређење обале Врбаса у Чесми, Бањој Луци не требају ни подземни контејнери ни рециклажна дворишта, а средства су скинули и са ставке за обиљежавање божићних и новогодишњих празника, Дана Републике, Дана града и других манифестација. Дакле, немамо средства да исплатимо извођаче за обиљежавање Нове године, али ни за Дан Републике, што је најжалосније. Ви Срби Православци? Срам вас било, стоко политичка - казао је он.

Како је навео, из ребаланса су пребацили средства за мост у Доцу.

-Ставили су 2,3 милиона КМ за мост у Доцу, али ребаланс морате потрошити до 31. децембра и коме да их исплатимо када ништа још није урађено. Такође, траже да се исплате средства Електропривреди, Студентском дому, али ако треба да подржимо Студенски дом онда то треба да ради Град са својим јавним набавкама, а не да средства пребацујемо републичким установама. Ови су амандмани три пута гори од свих претходних – закључио је градоначелник.

Навео је да су скинута и средства за одржавање информационог система и софтвера за потребе функционисања Градске управе.

-То је та крајност у коју су ишли – поручио је он.

Упитао је и да ли су против тога да се освијетли Кастел, објекат од великог историјског и туристичког значаја.

-Вијековима је у мраку, па зар не треба коначно да свијетли? Два милиона КМ нису планирана само за освјетљење, него и за уређење овог објекта – навео је градоначелник.

Говорио је и о подршци за градњу тениске дворане.

-Када сам разговарао са предсједником Владе Републике Српске казао сам да ћемо подржати градњу тениске дворане у Парку „Младен Стојановић“, али да тражимо да нам се не дирају наши приходи и у том случају одвојићемо пет милиона КМ. Нажалост, ако овако ствари остану, уз нашу највећу жељу и хтијење које имамо и показујемо, Град Бања Лука не може да учествује. Чињеница је да ја хоћу, а скупштинска већина неће – казао је он.

Како је казао, одговор градске администрације на ове амандмане биће јасан и прецизан.

-Бићу потпуно одговоран и позвати још једном све одборнике у Скупштини Града, шефове клубова, предсједнике градских одбора на састанак у Градску управу сутра у 9.00 часова. Свјестан сам да не може бити све иједан пројекат који сам замислио, али не може ни овако да се све иједан скине. Бањој Луци се не смије одузимати оно што је њено. Позивам да се у том првацу покуша изнаћи рјешење – рекао је градоначелник.

Како је казао, за ове двије године већина у Скупштини није предложила нити један пројекат.

-Све је било у циљу расипања средстава, што више не можемо дозволити. Користим посљедњу прилику да их, до четвртка када Бања Лука треба да добије стратешке документе, позовем на разговор. Уколико нису спремни на договор, ја само могу да на дан сједнице позовем све ватрогасце, раднике Акване, кориснке Градског олимпијског базена и друге да дођу да изразе своје незадовољство овим скидањем средстава. Ја не желим овакав сценарио, али они су нас стјерали у ћошак и морамо одговорити – закључио је Станивуковић у саопштењу.

(БН   Фото:А.Чавић)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Миле

27.12.2022 14:08

Е јеби га мали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћок

27.12.2022 14:50

Дерпас мали, само кука.

Name

Симбиоза

27.12.2022 14:58

Ко са дјаволом тикве сади о главу му се обије,како тебе није срамота да игдје икога зовес,намагарцио те сеоски дјилкос Дјаиц,мали,ја тамо вуци лонцице,немас ти ону муску ствар за ово,виси са баком да она ово поведе.

Name

Ре

27.12.2022 17:26

Ботине славе пропаст властитог народа ради освете Драшку. У памет се народе Бањалуке. Немојте дозволити да вас пар монструма понижава и гази. Лако је за Драшка а дајте спасите град од секте.

Name

Срби

27.12.2022 14:16

Ко с Додиком лијеже, упишан се буди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајор

27.12.2022 14:34

Ајде бре ви црвени правите пропаганду да је Драско д о д и к о в цовјек. Па да је хомиц итд. Момак је ок и да таквих богдо има у сваком граду РС на хиљаде. Ал га се бојите да бојите. Зната да он додје на власт вас незналица и превараната неби нигдје било. Фууј црвени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна Бањалука

27.12.2022 16:03

ВРАТИ СЕ ПОНОВО У ПРВИ ОСНОВБНЕ..

Name

Ре ре.

27.12.2022 16:32

Вала , мозете заједно у клупу .

Name

гога

27.12.2022 14:50

Драги Драско мани се ти политике видис да ти не иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

27.12.2022 16:47

Морас Драско направити неки корак, најбоље ванредни избори и за градонацелника и одборнике, па нек бирају кога зеле

Name

Кале Приједор

27.12.2022 16:10

Почео дјечко србовати умислио да се ту поени скупљају.. Доста је тих фешти погледај око себе, погледај стране амбасаде, редове, јавне кухиње преусмјери та средства тамо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.12.2022 18:02

Дјечко, да може усмјеро би, распитај се мало прије него коментаришеш какав је поступак да се негдје паре усмјере, немој дјечко лупати.

Name

Стрицици Мањаца

27.12.2022 16:48

Браво за Градоначелника успјео је да расвјету поставити у пар села на Мањачи гдје је СНСД све блокиро да се било ста уради , само напримед градјани са Мањаце су уз вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ватрогасци

27.12.2022 17:02

Градоначелник позива ватрогасце да изађу са возилима пред ГУ и подрже његову борбу!!!И Поред 900 радника ГУ позив је упућен ватрогасцима, аргумент је да су блокирана средства за куповину горива.Знају ватрогасци како се тросило гориво, и ко је користио службено возило 24 сата и по чијем одобрењу.Знају ватрогасци који су на аеродрому у каквим условима раде, шта им је све обећавано и колико их је пута градоначелник обишао (читај НУЛА).Знају ватрогасци како се градоначелник односи према синдикату у којем је већина ватрогасаца а који назива НЕРЕПРЕЗЕНТАТИВАН. Биће занимљиво какав ће њихов одзив по овом питању бити ако не буде по нареďењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.12.2022 18:54

Свако јутро ватрогасац долази са џипом у Корт у БЛ иако је ват, дом удаљен око 400 метара, уједно обиђе и кладионицу.

Name

Борац

27.12.2022 18:25

Сто се љутис па ти си сада "с њима".... Њихов војник.... Мислис да је народ луд.... Е мој Драско, добио си све сто си "заслузио"... А добицес јос..... Тек цес добити....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

27.12.2022 23:05

Зао ми је људи сто имају погресно мисљење о Драску, цовјек се бори и ногама и рукама да градјанима буде боље, да је јос овако пар људи подигли би РС на ноге

Name

РАШО

27.12.2022 21:56

Све те блокаде и смицалице око функционисања града са твојим предлозима и плановима су ти обећани одмах након твога избора.Од првог дана си црвенима трн у оку и то ће бити и убудуће.Нажалост али тако је,док овце и даље блеје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кцко

27.12.2022 23:58

Ниста прави нове изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

%

28.12.2022 09:25

Јао Драшко хоће мало да развија и (и) сточну РС отвара хотеле по Јахорини а и дан републике слави у том дјелу РС очарала га бјелина ових простора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

28.12.2022 15:49

Сто не подјели људима који примају тудју његу просијацки 110 км него бори се за сеталиста .Драско окани се посла којег ниси достојан.

ОДГОВОРИТЕ