Предсједник Вучић у поноћ имао састанак са патријархом Профиријем

- Предсједник Србије Александар Вучић састао се у поноћ са патријархом српским Порфиријем.

Србија 27.12.2022 | 07:32
Предсједник Вучић у поноћ имао састанак са патријархом Профиријем

Састанак је одржан у Патријаршији у Београду.

Раније је овај састанак био најављен за данас у 12.00 часова.

До сусрета је дошло након што је борбена готовост Војске и полиције подигнута на највиши ниво и пошто је раније током дана патријарх враћен са административног пункта Мердаре.

Вучић и патријарх састали су се "да би размотрили отворену пријетњу ратом српском народу на Косову и Метохији коју заступа власт Аљбина Куртија", пишу "Вечерње новости".

Лист наводи да је Вучић обавијестио српског патријарха о чврстој намјери да заштити Србе на Косову и Метохији.

Такозване косовске безбједносне снаге добиле су наређење да њихови припадници буду у касарнама или у домету мобилних телефона спремни за покрет у неком тренутку у току ноћи.

Због тога су, по налогу предсједника Србије као врховног команданта, МУП и Војска Србије подигли на највиши степен борбену готовост, до употребе оружане силе.

Власти у Приштини забраниле су у недјељу патријарху Порфирију да допутује у Пећку патријаршију.

Министарство спољних послова и дијаспоре у Приштини саопштило је да је добило захтев да се дозволи тродневна посјета патријарха Порфирија, као и да је одговорено да посјета може бити одобрена "тек након што Српска православна црква осуди, односно огради се од деловања њених припадника који су отворено подржали барикаде на северу и криминалне групе"

(Срна) 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Песимиста са разлогом

27.12.2022 07:30

Драматично и баш напето, чим је састанак тако важних људи тачно у поноћ, када нормални свијет сном мртвијем спава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

27.12.2022 08:01

Стани шта си запео не дољевај уље на ватру.Ако не можеш сада моћи ћеш за 15дана. Не затежи врло добро знаш да си измедју чекића и наковња па шта год да те удари биће погубно

Name

Устав

27.12.2022 11:45

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Члан 11. (Световност државе)Република Србија је световна држава. Цркве и верске заједнице су одвојене од државе. Ниједна религија не може се успоставити као државна или обавезна.Устав Републике Србије недвосмислено обавезује потпуну, апсолутну и безусловну одвојеност државе и државних органа и институција од свих религија, цркава и верских заједница. У државним органима и институцијама не сме бити заступљена ниједна религија, а држава мора бити лаичка. Горе смо навели дефиницију секуларности а испод је члан устава који дефинише ово питање у нашој земљи. А шта то значи у пракси навешћемо испод: у државним школама веронаука не може да буде предмет (био он изборан или не) било какво учествовање Војске републике Србије у верским обредима је забрањено обележавање било каквих верских празника (обележавање Слава) у оквиру државних институција, као што су школе, општине, градови и друго је забрањено Председник, и сви остали представници државе, не смеју да иду на консултације или по благослов за обављање државне функције код било ког свештеника, а у својству државног службеника .

Name

Сњезана

27.12.2022 07:42

Људи, народе,УРАЗУМИТЕ СЕ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.југа

27.12.2022 10:54

Цуј у поноц имали састанак,ја будаласта известаја бозе сацувај.

Name

Јааааа

27.12.2022 11:31

Будалааа!! Ја будалааа!! Мсјко милаа! Има ли закона и правне дрзаве па по реду и законууу за све једнак!!! Попови политицари доктори политицари па гдје то имаа?????? Ово нема ни у тунгузији! Циркуссссс!!

Name

Нада

27.12.2022 08:02

Ипак је ово све нечији сценарио. Но чији, то народ никад тачно неће сазнати. Зато свако од нас сам мора разбистрити шта му је најбоље јер један је свачији живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

*

27.12.2022 09:03

Ниједан сценарио не пролази ако нема адекватне глумце

Name

XXXX

27.12.2022 10:07

Добро се зна да је ово сценариј Александра Вучића и Вулина,Србија са Вучићем и Вулином је нај већа прзница на Балкану

Name

БОБ РОЦК

27.12.2022 09:20

Павле, ђе си

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

27.12.2022 10:01

Јасно,треба се борити и тражити да се реализује оно са чиме су се сви усагласили одавно на основу разних споразума УН,ЕУ,САД,НАТО итд.Ово је финиш речено спортски .Шанса да се формирају СЗО и друго...Међутим и поред свега нисмо једнаки..Нпр. основна претпоставка гхоре набројаних,Срби су агресори а албанци жртве.Са те позиције ако албанци крену то ће бити под контролом КФОР а, ако Срби крену супроставиће се НАТО уз КФОР и подршку набројаних.Барикаде су легитиман чин изражавања задоволства!На бази овога и низа других околности треб одиграти трезвено и мудро ,дипломатски али у сваком случају нема назад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

27.12.2022 10:12

Исто ми вала да су се састали и у 3 сата јутрос, не зна се ко има више пара од њих двојице а мање посла,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитао само наслов

27.12.2022 11:08

Сваста, зар у поноц? Засто ми све ово некако цудно мирисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауу

27.12.2022 12:11

У поноц поп и политицар корумпирани обадва!??? Бас цудно! Шта вијецају?! Јел за народ ил за себее??!! Фујјј брдивити бслкан! 21 вијек за наукккк

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косова

27.12.2022 12:42

Па српски црногорци су преко барикада заобисли И хеликоптером га пребацили ето сто га вуцко не пребаци има летјелица колико хоцес

ОДГОВОРИТЕ