Кфор саопштио да истражује инцидент у Зубином Потоку

- Кфор је данас саопсстио да истражује инцидент који се у недељу десио у непосредној близини патроле Кфора на  подручју Зубиног Потока као и да се планирају разговори свих страна.

Србија 26.12.2022 | 12:20
Кфор саопштио да истражује инцидент у Зубином Потоку

Кфор је на Фејсбуку навео да су непознате наоружане особе  учествовале у инциденту на подручју Зубиног Потока, као и да повредјених и материјалне штете није било, али да се ради на утврдјивању чињеница.

"Пошто су планирани састанци свих стана, важно је да сви укључени избегну било какву реторику или радње које могу изазвати тензије. Очекујемо од свих актера да се уздрже од демонстрација силе и да траже најбоље решење како би осигурали безбедност свих заједница", поручују из КФОР-а.

Додају да "позивају све стране да помогну да на Косову постоји безбедност и слобода кретања и спрече да обмањујући наративи утичу на процес дијалога", наводи КФОР.

"Командант мисије КФОР наставља да подржава дијалог о проналажењу споразума за смирење тензија на северу Косова и он остаје у контакту са свима који су укључени у овај процес. Последњих месеци појачали смо своје присуство и патроле, и остајемо у потпуности способни да испунимо мандат према Резолуцији 1244 из 1999. године за све заједнице на Косову. Решења треба тражити кроз дијалог", додаје се у саопштењу КФОР.

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миладин лимар

26.12.2022 11:53

Тразите од амера сателитске снимке и ето видецете, и онако са максових сателита виде и кад идес у wц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

26.12.2022 13:38

Они да хоће тражити рјешење у дијалогу ви бисте били сувишни.

Name

Косова

26.12.2022 15:28

Опалила пуска у зубином потоку И сад кафор трази у потоку јесули коме зуби поиспадали

ОДГОВОРИТЕ