Гитариста Хладног пива ухапшен у Замбији: Ишао да усвоји дете

Замбијска полиција ухапсила је 7. децембра четири пара из Хрватске због сумње да су починили кривично дело трговина људима.

Забава 24.12.2022 | 19:24
Гитариста Хладног пива ухапшен у Замбији: Ишао да усвоји дете

Осам Хрвата, потврдило је Министарство спољних и европских послова, још увек су у притвору, сазнаје Јутарњи лист.

Како јавља Јутарњи, ухапшени су Дамир Магић (44) и његова супруга Н. М. (45), гитариста Хладног пива Зоран Субошић и његова супруга Азра, запосленица Уставног суда, ветеринар Ладислав Першић са супругом и активиста за људска права Ноах Краљевић и његова супруга.

Пријатељи ухапшеног гитаристе незванично су рекли како су Субошић и супруга планирали да усвоје дете из Африке, па су пре неколико недеља отишли по њега.

Замбијски медији навели су да имиграцијски службеници на аеродрому „Симон Мwанса Капwепwе“ ухапсили четири пара хрватског порекла након дојаве коју су добили и да документи о усвајању, а које су издале власти Конга, изгледају као фалсификати. Заједно с колегама из Конга проверавају аутентичност документације, потврдио је шеф полиције.

Пресрели су их заједно с децом. Једно је старо годину и три месеца, а остало троје имају по три године. Хрвати су притворени одвојено у неколико полицијских станица, док су деца предата установама за социјалну заштиту. Хрватско Министарство спољних и европских послова рекло је како се спроводи истрага и да Хрвати ни за шта још нису оптужени. Добро су и посетио их је радник из хрватске амбасаде.

(Нова.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар