Зимске олује паралисале Канаду, летови отказани

- Ледена киша, снажни ветрови и велике количине снежних падавина паралисале су данас Канаду, где су затворене  школе, многа домаћинства су остала без струје, а летови се отказују.

Свијет 23.12.2022 | 21:33
Зимске олује паралисале Канаду, летови отказани

Више од милион домаћинстава и фирми је остало без електричне енергије, а људи који су планирали да путују авионом уочи Божића су принудјени да откажу своја путовања. 

Зимска олуја се креће преко две канадске провинције са највећим бројем становника, Онтарио и Квебек, и утицаће на животе више од две трећине Канадјана, изјавио је канадски метеролог Стив Флисфедер, преноси Ројтерс..

Највећи авио-превозник у земљи Ер Канада је упозорио на бројна кашњења и отказивања летова, док је други највећи авио-превозник ВестЏет ерлајнс отказао све летове на аеродромима у Торонту, Отави и у провинцији Квебек.

Према подацима вебсајта ФлајтАвер, на канадском најпрометнијем аеродрому Пирсон у Торонту данас је отказано укупно 320 полетања и слетања, што представља трећину свих летова за овај дан, а 200 летова је каснило.

(Тањуг Фото: Агенције) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Моника

23.12.2022 20:54

Не сикирам се. Неће ваљда отказати свих 200 научних скупова о глобалном загријавању ове године? Мене уствари занимају три која сам пријавила.

ОДГОВОРИТЕ