Преминуо хрватски пјевач Массимо Савић

Хрватски пјевач и кантаутор енигматичног гласа Массимо Савић преминуо је у петак у 61. години живота. Вијест је потресла цијели регион гдје је познати музичар имао вјерну базу поштовалаца.

Забава 23.12.2022 | 18:37
Преминуо хрватски пјевач Массимо Савић

У једном од бројних интервјуа за Н1 Савић је открио како “презире смрт” и завршетак његове мисли.

Музичар је тада, разговарајући са Наидом Кундуревић, казао како воли радити са бх. ауторима…

“Јер је то спој исламског утицаја и мене. Управо тај руб и ходање по оштрици дефинира савршену креацију. Ако је нејасан резултат и ако се осјећају разни утицаји, онда је то мени страшно интересантно”, закључио је.

Дотакао се и рецепта за добар укус и за добре пјесме.

“Још сам као клинац знао да је мање више, поготово код музике. Музика захтијева моменте тишине, моменте празнине. Јер ако нема празнине, онда нема ни напетости када је густа аранжманска слика”, навео је у емисији Импулс.

Малу огорченост је исказао у вези смртности људи.

“Ми нисмо бесконачни. Ми смо врло коначна бића. Та коначност ме убија. Презирем смрт и завршетак моје мисли”, рекао је Массимо.

Причао је и у вези вјере.

“Некако ми је ближа и реалнија исламска прича, у односу на друге религије”, истакао је.

У вези урођеног талента и надоградње је казао: “Талент је нешто сто се добива незаслужено. Можеш бити људско дно и озбиљно добар умјетник. Талент је нешто на чему не радим превише, ја то имам. Звук доживљам као слику, као боје. Оно што ми није дато је надоградња, то је оно на чему сам доста радио и још радим”.

Један од најзанимљивијих интервјуа је био када га је кћерка Мирна интервјуисала за свој задатак на радију.

“Мирна иначе воли преиспитавати моју скромност. Да ли је њен тата полудио од свега или је нормално биће?”, коментарисао је кроз смијех.

У односу на обичног човјека и бранд свога имена, Массимо је навео са смјешком: “Ја сам убијеђен да људи мисле да након што се пробудим ујутро – већ сам у одијелу, са микрофоном у руци, моја кућа је студио, камере су свуда около…”.

(Н1 Фото: Новости)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Комсиница

23.12.2022 17:58

Драги наш Массимо. Јако смо жалосни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!?!?!

23.12.2022 18:11

?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ангус Yоунг

23.12.2022 18:22

Слава му. Био је сјајан умјетник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм..

23.12.2022 18:47

Бас ми је зао...поцивај у миру ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзони

23.12.2022 18:56

Одговара пјевац клубу којем пјева ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

СретенТешановић

24.12.2022 09:56

Почивај у миру велики човјече. Моја породица и ја смо те напросто обожавали и твоје концерте у Бањалуци редовно посјећивали. Увијек си нам преносио своје надахнуће и одличну енергију, а твој екстравагантни стил и искрене емоције у интерпретацији су у нама будиле најтанина осјећања. Твојим цурама искрено саучешће од породице Тешановић из Бања Луке и много ћеш нам недостајати у нашем малом кругу великих људи.

ОДГОВОРИТЕ