Партизан побиједио у Истанбулу екипу Фенербахчеа

- Кошаркаши Партизана победили су вечерас у Истанбулу екипу Фенербахчеа 73:72 (16:19, 17:18, 18.20, 22:15) у утакмици 15. кола Евролиге.

Кошарка 22.12.2022 | 21:14
Партизан побиједио у Истанбулу екипу Фенербахчеа

Партизан је тако уписао другу победу у Евролиги после пет везаних пораза, док је турска екипа уписала трећи пораз у низу.

Домаћа екипа је боље отворила утакмицу и у уводним минутима диктирала темпо игре. До краја прве деонице Партизан је успео да се врати првенствено бољом одбраном и лаким поенима из транзиције.Другу четвртину кошаркаши Партизана су отворили са агресивном одбраном али их није ишао шут за три поена као и кошаркаше Фенербахчеа.

Друго полувреме су обележили још лошији проценти шута и једне и друге екипе. Партизан је примао лаке поене из позиционог напада, што је домаћој екипи донело и 10 поена предности. У последњој четвртини концентрација у одбрани екипе Фенербахчеа је пала тако да су Ледеј и Лесор могли да дођу до лаких поена у рекету. Авремовић се вратио на терен за екипу црно-белих и унео потребну енергију. У последњим минутима кошаркаши Партизана су били концентрисанији и преко слободних бацања су дошли до нове победе.

Црно-бели сада имају учинак 6-9, док Фенербахче има 10-5.

У екипи Партизана истакли су се Матијас Лесор и Кевин Пантер са по 12 поена, док је у домаћој екипи најбољи био Скоти Виблекин са 14 поена.

Црно-бели у наредном колум 29. децембра дочекују екипу Бајерна.

(Тањуг Фото: Старспорт) 

Коментари / 0

Оставите коментар