Пријетња Свечље неће уплашити Србе на барикадама

- Немоћ и нервоза Џелала Свечље све више долази до изражаја ових дана, наводи у саопштењу Српска листа коментаришући најновију изјаву министра унутрашњим послова привремених институција у Приштини да ће косовска полиција уклонити барикаде које су поставили Срби са севера КиМ уколико то не уради Кфор.

Србија 22.12.2022 | 20:50
Пријетња Свечље неће уплашити Србе на барикадама

"Након што је захваљујући својим сафари посетама северу Косова и Метохије и дивљању својих специјалаца довео до усијања ситуацију на терену, а српски народ приморао да се брани на барикадама, он наставља са лажним оптужбама против Срба, а посебно против потпредседника Српске листе Милана Радоичића", наводи Сепска листа у саопштењу. 

Претње које уплашени Свечља упућује потпредседнику Радоичићу су смешне и неће уплашити ни њега ни било ког Србина на барикадама, тврди СЛ и наводи да је и јуче и данас Радоичић са својим народом и "никакве лажне оптужбе, монтирани процеси и претње га неће уплашити нити одвојити од свог народа који му безрезервно верује".

"Ипак, ове претње и увреде које ових дана Свечља упућује лидерима Српске листе најбоље осликавају антисрпски карактер Владе Аљбина Куртија чији министри злоупотребљавају своје позиције и институције за обрачун са Србима, и тиме најбоље откривају репресивни и диктаторски карактер режима у Приштини", наводи СЛ.

Свечља је раније данас рекао да Приштина чека да Кфор реагује и уклони барикаде на северу Косова и Метохије које су поставили Срби, те да ће их у супротном уклонити косовска полиција.

Он је на конференцији за новинаре навео и да косовска полиција прикупља информације о потпредседнику Српске листе Милану Радоичићу и да ће он "пре или касније пасти у руке косовске полиције".

(Тањуг Фото: Косово-онлине/Српска листа)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

грог

22.12.2022 20:18

Засто једноставно Србија не подигне зид на граници са Косовом и заврси с тим, коме требају овакви козојеби у 21. вијеку, ово је и Афганистан превазисло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.12.2022 00:55

Мислис на ове сто вандализмом униставају возила

Name

Ре ре

23.12.2022 05:05

Мислимо на такве као ти који су подржавали шиптарске барикаде када вам је одговарало а сада то осуђују.

Name

%

23.12.2022 07:46

Треба САДеу шиптарима продају оружје као Украјинцима мешетаре по Европи и при том добро зарађују у свим сукобима који избијају њихови су прсти умијешани зар је њима стало да се смири рат Русија и Украјина по европи праве ратна жаришта посљедицу њиховог дјеловања трпе европске земље

Name

Сyднеy

23.12.2022 04:16

Само да сутра или прекосутра кад полиција ухапси ове сто униставају ово возило њихове породице не кукају како су невини и да ниста нису урадили протузаконито,

ОДГОВОРИТЕ
Name

???????

23.12.2022 12:26

Јеси паметан па видиш да су људи кратких рукава ко ће знати одакле је слика, битно је да ти одмах оптужиш Србе.

Name

Истина

23.12.2022 07:30

Знамо ко им наредјује а видјет цемо и како це бас они извуци дебљи крај.Какwв је ово нацин у 21 вјеку?

ОДГОВОРИТЕ