Тијело мртворођене бебе ставили у веш машину грешком

У Општој болници у Пећи суспендовано је седам радника због случаја мртворођене бебе чије је тело, како наводе приштински медији, стављено у машину за прање веша.

Република Српска 22.12.2022 | 10:09
Тијело мртворођене бебе ставили у веш машину грешком

Из тужилаштва су потврдили да је покренута истрага, а сопствену истрагу спроводи и болница, преноси Коха.

Прошле недеље је у Општој болници у Пећи рођена беба без знакова живота. Портпарол тужилаштва у овом граду Шкодран Никићи, рекао је за приштинску Коху да су надлежни изашли на место догађаја и започели увиђај.

„Случај се догодио прошле недеље. Тужилац је изашао на лице места. У тужилаштву смо у почетној фази истраге и не можемо да поделимо више информација због осетљивости случаја. Тужилац се састао са родитељима бебе и обавестио их о целом случају“, изјавио је Никићи.

Портпарол полиције у овом региону, Фадиљ Гаши, рекао је прошле недеље за Коху да се мушкарац жалио полицији након што је његова супруга родила бебу без знакова живота, док је била у осмом месецу трудноће.

Гаши је рекао да су чланови породице инсистирали да се тело бебе преузме ради сахране, али да им је медицинско особље рекло да то не могу да учине до следећег дана, наводи Коха.

Више других приштинских медија, известило је јуче, позивајући се на своја сазнања да је након порођаја, беживотно тело бебе умотано у чаршав стављено у машину за прање веша.

У међувремену је стигла потврда из болнице да је седам радника суспендовано у вези са овим случајем и да се спроводе детаљне истраге у вези са овим случајем.

(Тањуг   Фото: АстроСтар/Схуттерстоцк) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

yyy

22.12.2022 09:17

е господ и њих све ставијо у вес масину даим савест опере самих господ клео

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аска

22.12.2022 21:46

Ма каква масина... продали дијете на запад па се сад ваде из ситуације. Беби мафија хара овим просторима.

Name

Цистацица

22.12.2022 09:31

Ови у бијелим мантилима зло цовјецанства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

%

22.12.2022 16:49

Одговара ће вјероватно неке спремачице и оне што раде у вешерају чисто сумњам да ће љекаре и директора докачити

Name

МеНАГЕР

22.12.2022 11:55

Слуцајно са царсафима убацено у масину Могуце Али прво видјети колико је било временски да се вес није прао у масини и обдукцијом утврдити када и како је беба умрла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.сестра

22.12.2022 22:15

Какве сколе такав кадар /средња,виса и висока струцна спрема/.Рад у здравству је постао толико неодговоран!нехуман и неказњив и зато је то тако.На цаст свим предавацима и богу на исповест.

ОДГОВОРИТЕ