Пет флашираних вода биће повучено са тржишта у БиХ

Агенција за безбједност хране БиХ саопштила је да је затражено повлачење са тржишта пет флашираних вода јер им није издато рјешење о признавању природних минералних, изворских и столних вода, те објавила о којим водама је ријеч.

Босна и Херцеговина 22.12.2022 | 07:34
Пет флашираних вода биће повучено са тржишта у БиХ

Агенција наводи да је у складу са њеном препоруком Инспекторат Брчко дистрикта БиХ провео инспекцијске контроле и данас обавијестио Агенцију да су на тржишту затечене ове воде које не посједују рјешење о признавању.

У питању су природна негазирана вода “Ледена”, запремине пет литара, коју производи и пуни “Гаком” из Горње Ораховице, општина Грачаница, планинска изворска вода са Влашића “Гора”, запремине пет литара, произвођача “Иришкић” из Јелаха, вода “Фирст”, алкална вода, паковање од пола литра, словеначког произвођача “Фруктал”, чији је увозник “Били бриг” из Груда.

Наложено је и повлачење природне негазиране минералне воде пречишћене осмозом, пакирање пола литра, чији је произвођач “Бибита” из Пећи, а увозник фирма “Скутер” из Сарајева, као и природне “богате” минералне воде и “ексклузивне” стаклене воде Сирма турског произвођача “Сирма Груп”, чији је увозник фирма “Темакс” из Орашја.

Мјеродавни инспектор наложио је мјеру повлачења из промета затечених количина наведених вода до добијања рјешења о признавању, наводи се на сајту Агенције.

Агенција за безбједност хране БиХ доставила је све расположиве информације свим инспекцијама у БиХ.

(Срна  Фото: СХУТТЕРСТОЦК)

 

 

 

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ха ха

22.12.2022 06:52

Тако се ради а увозицемо воду из неке дрзаве а насе нек пропада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

22.12.2022 08:58

Има пиво, вино, ракија, лоза...избор је велики..

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

22.12.2022 11:19

Цолу си заборавио?

Name

Природна изворска

22.12.2022 19:28

А сад це ици ова природна изворска из Лактаса, треба мјеста на полицама направити

ОДГОВОРИТЕ