Наредних дана сунчано, за Нову годину снијег

У наредне двије седмице испред нас, календарски стиже и астрономска зима, а први дани најхладнијег годишњег доба протећи ће у стабилним временским приликама уз нешто више сунчаних интервала.

Босна и Херцеговина 20.12.2022 | 11:47
Наредних дана сунчано, за Нову годину снијег

Више сунца очекује се на подручју Херцеговине. Јутра ће бити хладна, са слабим мразом у Босни који ће у другом дијелу седмице изостати. Дневне температуре током седмице ће расти и досезати у многим крајевима изнад десет степени.

У пријеподневним сатима у наредним данима, могућа је магла или ниска облачност у котлинама и дуж ријечних токова у Босни.

Јутарње температуре ваздуха варираће од минус три до три степена Целзијуса у Босни, а на југу Херцеговине до девет. Највише дневне температуре између три и девет, а на југу земље до 13 степени.

У другом дијелу седмице јутарње температуре бит ће нешто више и кретати се између једног степена и пет степени у Босни, односно до 10 на подручју Херцеговине.

Према расположивим синоптичким подацима Федералног хидрометеоролошког завода (ФХМЗ), пад температуре ваздуха и израженије падавине у Босни и Херцеговини прогнозирају се у сриједу (28.децембра.).

Падавине би углавном могле бити у облику снијега у Босни, а на подручју Херцеговине кишне. Од 28.децембра, па до 2. јануара 2023. године очекују се мање количине сњежних падавина у Босни.

Јутарње температуре крајем ове и почетком идуће године варираће у распону између -10 степени и у Босни до једног степена у Херцеговини.

Максималне температуре кретаће се између минус седам и минус један степен Целзијуса у Босни до пет степени у Херцеговини.

У периоду око Нове године јутарње температуре падаће и до -15 степени.

(Клиx   Фото: Агенције/Архив)

Коментари / 0

Оставите коментар