Очекује се постепени пад водостаја Дрине

На подручју Зворника ријека Дрина излила се на пољопривредно земљише у Тршићу, Роћевићу и у викенд насељу у Доњем Шепку, док је у насељу Каракај вода ушла у двије гараже, рекао је руководилац зворничке Службе цивилне заштите Рајко Јурошевић.

Република Српска 18.12.2022 | 10:39
Очекује се постепени пад водостаја Дрине

Јурошевић је рекао да ни једном насељу низводно од Зворника вода не угрожава стамбене објекте.

Он је додао да је Дрина поплавила привремене монтажне угоститељске објекте на градској плажи, док су се подземне воде излиле на стадион Фудбалског клуба "Дрина".

Јурошевић је рекао да је проток Дрине на Хидроелектрани Мали Зворник јутрос у 8.00 часова износио 1.930 метара кубних у секунди и да се очекује да током дана почне благо да опада.

Он је додао да је Хидроелектрана Бајина Башта синоћ преко преливних поља пустила 1.860 метара кубних воде у секудни, док јутрос тај проток износи око 1.760 метара кубних у секунди, што значи да ће водостај током дана постепено опадати.

Јурошевић је поновио да су мјештани насеља уз Дрину, према препоруци Цивилне заштите, уклонили возила и другу покретну имовину ради предострожности иако не пријети опасност да се вода излије у стамбене објекте.

- Бујичне и воде Сапне и Хоче су око 50 одсто попуњености капацитета корита и нема опасности од поплава ни пољопривредног земљишта ни стамбених објеката у насељима кроз која протичу - рекао је Јурошевић за Срну.

Он каже да су припадници Службе цивилне заштите у сталном контакту са хидролектранама Мали Зворник и Бајина Башта ради праћења протока Дрине, док се на терену прати ситуација и временска прогноза.

Јурошевић је рекао да проток Дрине на Хидроелектрани Мали Зворник све до 2.300 метара кубних у секунди не угрожава насеља низводно од Зворника.

(СРНА)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зворницанин

18.12.2022 10:27

Среца па нам у цивилној застити града Зворника раде све струцни и паметни људи.Не зна се који је способнији у ком послу. Сами квалитет од људи.А биографије су им и разним установама на увиду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р Милан

18.12.2022 18:47

Гледам Дневник...благо нама...онај из Привредне коморе сија..шишају ли шисају приватне фирме, годишње по 7- 10000,оо км чланарине...а зашто??!? И као жао им радника, мале плате итд...А Дрина и поплаве,, за мазање очију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана

19.01.2023 15:22

Хвала Цивилном штабу,Ватрогасцима Града Зворника пријатељима,комсијама и родбини на ефикасној пордшци и брзој помоци.Надам се да Дрина нећ више расти и да можемо ортати у својим кућама. Хвала најљпше!

ОДГОВОРИТЕ