Корисници Меридианбет сајта донирали новац за лечење болесних малишана

Новогодишњи празници за већину људи представљају најлепши период током године, дане које сви са нестрпљењем ишчекујемо и којима се посебно радујемо. По обичају, празницима се највише обрадују деца, за њих је ово посебан догађај и јединствена прилика уз песму и игру, проведу незаборавне тренутке вредне памћења.

Босна и Херцеговина 17.12.2022 | 14:32
Корисници Меридианбет сајта донирали новац за лечење болесних малишана

На жалост, постоје и она деца која ће новогодишње празнике дочекати ван својих домова, у сасвим другачијем амбијенту који се разликује од већине њихових вршњака. Овој деци не треба много, они немају много жеља, већ само једну - да што пре оздраве и победе болест која их омета и спутава да буду оно што већ јесу, да буду деца.

Настављајући са традицијом пружања помоћи онима којима је преко потребна, компанија Меридиан је као вишедеценијски лидер у играма на срећу, препознала значај колективног деловања у пружању материјалне и медицинске помоћи најугроженијој категорији становништва. Као компанија за коју не постоје границе када је у питању друштвено одговорно пословање, Меридиан је схвативши озбиљност и ургентност дате ситуације, овога пута своје расположиве ресурсе директно укључио у помоћ прикупљање средстава за лечење троје болесних малишана: Матеје Мишића, Душана Тодоровића и Анастасие Митић.

Акција прикупљања средстава за помоћ намењена лечењу троје малишана организована је посредством опције “Донирај” на wеб сајту меридианбет.рс. Реномирани бренд у области игара на срећу за своје кориснике креирао је посебан модел директног донирања, на коме корисници сајта могу индивидуално извршити донацију новчаног износа за потребе спровођења хуманитарних акција и разних других друштвених активности.

Донације компаније Меридиан представљају јединствену цроwдфундинг платформу у домаћој и регионалној беттинг индустрији која директне кориснике услуга претвара у хуманитарце и донаторе. Прикупљањем средстава за одређене друштвене акције које се налазе на сајту компаније, корисници имају могућност да сопственим изобром одаберу који тип акција желе да компанија Меридиан спроведе. На тај начин корисници кроз онлине модел додатно подстичу и оснажују саму компанију да узме учешће и делотвориније приступи решавању кључних друштвених проблема. Коришћењем онлине платформе за донирање, компанија Меридиан је постала једина компанија из домена игара на срећу у региону која је непосредно у своје друштвене акције укључила и своје кориснике.

Колективна намена средстава прикупљења током трајања донаторских акција биће усмерена на разне пројекте, међу којима, оћување природе и заштита животне средине, помоћ социјално угроженом слоју становништва, подршка у раду институција и организација од националног значаја и др. Меридиан је донацијом  медицинске помоћи особама са здравственим проблемима желео да подстакне и афирмише целокупну друштвену јавности о потребама солидарног давања и прижања помоћи како оболелој деци, тако и њиховим родитељима. Маридиан се на овоме неће зауставити, већ ће се потрудити да у наредном периоду још више помогне оне којима је помоћ преко потребна.

Два милиона евра за здравство Србије и региона

И након три године, борба са короном није завршена. Још од првог дана пандемије, Меридиан непрестано оснажује установе и појединце на првој линији и „црвеној зони“ борбе против коронавируса. Два милиона евра донација у виду медицинске и техничке опреме допремљено је у преко 60 градова и општина Србије и региона, неуморни волонтери стигли су у више од 100 здравствених установа допремајући помоћ у виду медицинско – техничке опреме.

Кампања борбе против СМА

Меридиан већ неколико година својим донацијама посебно подржава борбу малишана, њихових родитеља и домаћих хуманитарних фондација за благовремено лечење од СМА. Један од начина на који компанија приступа овом друштвеном проблему јесте организација спортских мечева и турнира.

Тако је лидер у индустрији игара на срећу организовао међународни кошаркашки турнир у шутирању тројки за прикупљање средстава за лечење мале Софије Маркуљевић, а победом на хуманитарној лицитацији својом донацијом помогао је да Бошко Гуглета на време отпутује у иностранство и започне лечење од исте болести. У јавности су посебно познати хуманитарни турнири у малом фудбалу и кошарци за помоћ социјално угроженим породицама у сарадњи са Хуманитарном организацијом Срби за Србе.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар