Група “Неверне бебе” објавила албум "Ходај" и спот за "Ћути"

- Новим музичким спотом за сингл “Ћути” истакнута поп роцк група “Неверне бебе” симболично је најавила излазак осмог студијског албума “Ходај” у издању дискографске куће ПГП РТС, који је у продаји од 15. децембра.

Забава 16.12.2022 | 11:10
Група “Неверне бебе” објавила албум "Ходај" и спот за "Ћути"

Како наводе из издаваштва, као и самог бенда, видео спот на прво гледање шокира енергијом, али и сублиминалним порукама које говоре о личном преиспитивању.

Најновији видео клип снимљен је у аутентичном амбијенту локалитета Фелиx Ромулиана у Зајечару (Гамзиград), који је на листи светске баштине УНЕСЦО.

Реч је о модерној спони између прошлих и садашњих, турбулентих “сајбер” времена, деци, људима и свакодневним унутрашњим и спољним борбама којима су изложени.

"Комплетан осми албум “Ходај” је наш крик покушаја да се издигнемо из општег лудила, локалног и глобалног. Где смо, ко смо, куда идемо, шта је остало од онога што видимо када се погледамо у огледалу”, каже Милан Ђурђевић, фронтмен, алфа и омега групе.

"Ми немамо другачији начин да пошаљемо поруку о потреби преиспитивања од музичке, уметничке, једино то нас је увек и интересовало.

Нисмо поклекли тренду синглова нити одустали од концепта албума, иако људи данас немају ни 5 минута, а заправо и то је само фикција пројектована да нас држи у психотичном вртлогу. Желимо да застану, да у континуитету одслушају једну музичку причу која говори о животима сваког од нас, о падовима, поновном устајању и ходању",закључио је излагање Милан Ђурђевић, комплетан аутор - текстописац, композитор, аранжер, продуцент, клавијатуриста, вокал.

Осми студијски албум “Ходај” има 11 песама, а занимљиво је да визуелни идентитет омота чине уметничке слике Мине Радовић. Услед пандемије, на албум се чекало да изадје пуне три године.

Концертна поп-рок атракција следеће године обележава три деценије постојања и рада, а у оквиру јубилеја најављују симболично и концептуално: 30 концерата у 30 градова.

Већина тих градова је, како наводе чланови бенда, посебно значајна за трновит пут пређен од клупског бенда, који је у општем безнађу деведесетих година бранио рок културу у малим просторима, до једног од најпопуларнијих састава нашег поднебља.

Корачајући њиме, екипа "Неверних беба" није одступила од правца којим су и кренули уз верност искључиво музици, кроз свирачку и вокалну виртуозност.

(Тањуг Фото: Yоутубе/Принтсцреен/РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар