Нова година у региону: Ко где наступа на трговима!

Дубиоза колектив ће размрдати „Вјечну ватру“ у новогодишњој ноћи у срцу Сарајева. У Мостару ће у нову 2023. годину грађане увести Жељко Бебек, Забрањено пушење наступаће у Тузли, док ће за Бањалучане бину дијелити Гоца Тржан, Галија и Легенде.

Забава 15.12.2022 | 17:49
Нова година у региону: Ко где наступа на трговима!

Из Нове.рс провјерили су и шта за ту прилику спремају градови у окружењу.

 

Србија – Влатко Стефановски, Теодора Џехверовић, Кербер

У Београду на платоу испред Народне скупштине ће 31. децембра наступити ДЈ Мајк Рајд, Зера, Газда Паја, Нући и Војаж, а у Нову годину Београђане ће уз ватромет увести Теодора Џехверовић. Најављени су и Концерт поп-рок легенди на платоу испред Музеја савремене уметности, на коме ће наступити Влатко Стефановски, Никола Пејаковић, Канда, Коџа и Небојша, Кербер, Концерт на зидићу испред Дома омладине Београда, серија концерата младих музичара у сарадњи са Фондацијом Милана Младеновића, а за љубитеље џез и класичне музике биће организован већ традиционални програм „Отмено“ у Коларчевој задужбини, као и други програми.

 

 

Паралелно, Дочек у Новом Саду ће 31. децембра увеличати британски трио Косхеен, затим Стерео МЦ’с, па Перпетуум Јаззиле, као и чувени домаћи алтернативни бендови Репетитор, Обојени програм и Монохром.

 

Црна Гора – Констракта, Гибонни, Чола

 

Будва је за 31. децембар букирала музичку звијезду године – београдска умјетница Ана Ђурић Констракта, која је представљала Србију на Евровизији, имаће 90-минутни наступ, а поноћ ће пасти уз наступ Златана Стипишића Гибоннија, који ће Будване и њихове госте увести у 2023. Загријавање 30. децембра спремају Дубиоза колектив и Марко Настић, а и за репризу, 1. јануара, биће „вруће“ – публика ће се проводити уз концерте поп звијезде Саре Јо, затим треперке Сенидах и највеће поп звијезде БиХ Дине Мерлина. Котор иде на „сигурицу“ с легендом забавне музике, Здравком Чолићем који ће са пратећим бендом 31. децембра наступити на главном тргу. Предгрупа ће бити „млади сензационални бокешки састав Тоћ“.

 

Хрватска – Нипплепеопле, Северина, Рóисíн Мурпхy

Главни дочек у Загребу одвијаће се на Тргу бана Јосипа Јелачића уз загребачки бенд Пипс, Цхипс & Видеоцлипс, тајанствени двојац Нипплепеопле, као и низ талената из ТВ емисија – А страна и Тхе Воице. Северина ће частити грађане свог родног града посебним уласком у Нову годину, а потврђено је да ће уз њу наступити и хип хоп дијете Сплита – популарни Војко В. У Шибеник се у новогодишњој ноћи враћа фантастична Рóисíн Мурпхy која ће сцену делити с Идом Престер и њеним елецтро-поп саставом Лоллобригида. Ријечане ће у Нову годину увести поп рокери Ватра те Qуеен Реал Трибуте Банд. У Дубровнику су за дочек задужени Анте Гело с бендом и Петар Грашо, у Осијеку ће свирати Црвена јабука, у Пули Нина Бадрић, у Ровињу Тони Цетински…

(нова.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар