Добио парализу лица јер је недељу дана гледао утакмице Светског првенства!

Један 26-годишњи мушкарац из Кине је добио парализу лица, након што је провео неколико ноц́и гледајуц́и фудбалске утакмице Светског првенства у Катру, целе недеље.

Занимљивости 14.12.2022 | 15:25
Добио парализу лица јер је недељу дана гледао утакмице Светског првенства!

Светско првенство је увек узбудљиво време за све љубитеље фудбала широм света, али прац́ење акције је огроман изазов, нарочито током групне фазе такмичења, а још више када је земља домац́ин у веома различитој временској зони.

Тако има непоколебљивих навијача који ц́е жртвовати сан ноц́има заредом како би били сигурни да не пропусте случајно ни једну утакмицу.

Нажалост, то може узети ужасан данак на здравље особе, као што је недавно нажалост сазнао 26-годишњи мушкарац у Кини.

26-годишињи младић Цао, кинески фудбалски навијач из Вухана, у провинцији Хубеј, је гледао не једну ноц́, вец́ целу недељу  фудбалске утакмице покушавајуц́и да одгледа све утакмице Светског првенства завршио је у болници са парализом лица.

Иако се Кина није чак ни квалификовала за овогодишње Светско првенство у Катру, Цао би себи ставио приоритет да се после посла вози право куц́и и гледа утакмице од 18х до 6х ујутру, а затим да иде на посао неколико сати касније.

Овај 26-годишњи мушкарац је неколико дана био добро, али није прошло много времена пре него што је почео да примец́ује да недостатак сна узима данак на њега. Али тада је вец́ било касно по његово здравље!

“30. новембра сам спавао два сата након што сам одгледао меч, а када сам се пробудио, осец́ао сам се изузетно уморно. Нисам много размишљао о томе и одлучио сам да се мало одморим у канцеларији, али после неког времена изгледа да се моје стање није поправило и то је утицало на мој напредак у раду.!, рекао је човек кинеским новинарима.

Нажалост, горе је тек долазило. У једном тренутку, Цао је осетио како му се усне изненада нагињу у страну и није могао да помери капке. Није паничарио, мислец́и да је то само привремено, али су се симптоми само погоршавали и почели да му ометају рад, па је коначно одлучио да оде у болницу.

Господину Цаоу је дијагностикована парализа лица и морао је да се подвргне специјализованом третману да би ублажио симптоме, али се очекује да ц́е се на крају потпуно опоравити.

Лекари верују да је нагомилани недостатак сна, уз хладно време и јак поветарац изазвао парализу и саветовали су осталим љубитељима фудбала да не следе Цаов пример.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

киндер јаје

14.12.2022 15:03

И ста сад треба да казу, ми се зајебали

ОДГОВОРИТЕ