Кина осудила напад на хотел у Кабулу, тражи заштиту Кинеза

Кина осуђује напад на хотел у Кабулу, захтева заштиту кинеских грађана

Свијет 14.12.2022 | 08:55
Кина осудила напад на хотел у Кабулу, тражи заштиту Кинеза

Кинеско министарство спољних послова осудило је у уторак терористички напад у Кабулу у којем је повређено петоро кинеских држављана и позвало авганистанску страну да предузме одлучне напоре како би осигурала безбедност кинеских грађана.

Као одговор на напад у понедељак на хотел у главном граду Авганистана, Кабулу, у којем су углавном смештени кинески држављани, портпарол Министарства Ванг Венбинг рекао је на редовном брифингу у уторак да је терористички напад стравичан, чиме је кинеска страна дубоко шокирана.

''Кина се чврсто противи свим облицима тероризма и оштро осуђује терористички напад'', нагласио је Ванг. Он је напоменуо да се кинеска амбасада у Авганистану одмах обратила авганистанској привременој влади након инцидента, тражец́и од авганистанске стране да учини све што је у њеној моц́и да помогне кинеским држављанима, спроведе темељну истрагу, строго казни нападаче и озбиљно ојача заштите кинеских држављана и институција у Авганистану.

''Кина цени напоре авганистанских безбедносних снага у спасавању кинеских грађана'', рекао је ''Кина веома забринута због безбедносне ситуације у Авганистану и подржава њене напоре у борби против свих облика тероризма и насилних злочина како би се одржала национална безбедност и стабилност''.

Портпарол је такође позвао привремену авганистанску владу да предузме одлучне и снажне мере како би осигурала безбедност кинеских грађана, институција и пројеката у Авганистану. Огранак екстремистичке групе ИСИС у Авганистану  преузео је одговорност за напад, а тројица нападача су убијена, саопштила је привремена талибанска влада.

(КМГ Фото: КМГ) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хе Хе

14.12.2022 09:46

Зна се чије је ИСИС чедо, тако да је све јасно о чему се овде ради !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе, идиоте!

14.12.2022 19:29

Кина није хтјела да се бори против тзв Ид а сада кука? Подршка талибанима је као подршка тзв Ид. Иста багра! Талибане подржава и Русија...Мислим, фуууј!