На југу и западу киша у осталим дијеловима суво

 - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас је на југу и западу могућа слаба киша, а у осталим крајевима биће углавном суво, понегдје са сунчаним интервалима.

Босна и Херцеговина 14.12.2022 | 08:01
На југу и западу киша у осталим дијеловима суво

На југозападу, у вишим предјелима, у првом дијелу дана може падати сусњежица или снијег. Послије подне на крајњем југу падаће киша, а увече понегдје на западу веома слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар промјенљивих смјерова, а потом уз скретање на јужне смјерове.

Највиша дневна температура ваздуха биће од један до четири, на југу до 10 степени Целзијусових.

Претежно облачно вријеме са кишом јутрос је у Херцеговини, западним, сјеверозападним и сјевероисточним крајевима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завод.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Дринић и Мраковица минус три, Хан Пијесак, Соколац и Бихаћ минус два, Мркоњић Град, Кнежево, Рибник, Калиновик, Бјелашница и Дрвар минус један, Бугојно, Ливно, Приједор, Зворник, Сански Мост, Сребреница, Добој, Шипово и Тузла нула, Градачац, Бијељина, Вишеград, Сарајево и Зеница један, Мостар и Широки Бријег четири, Столац шест, Требиње седам, Неум осам степени Целзијусових.
 
Висина снијега на Мраковици је седам центиметара, у Кнежеву четири, на Хан Пијеску, у Мркоњић Граду, Невесињу и Дринићу по три, на Чемерну, на Сокоцу, у Гацку и Шипову два, а у Бањалуци, Калиновику и Рибнику по један центиметар.

На подручју Гацка је у протекла 24 часа пало девет литара кише по метру квадратном, у Билећи и Требињу по осам, у Невесињу шест, а у Кнежеву два литра. 

(Срна Фото: Илустрација/Профимедиа) 

Коментари / 0

Оставите коментар