Британски маринци укључени у тајне операције у Украјини

Британски маринци су били укључени у тајне операције у Украјини, рекао је генерал-пуковник Роберт Маговен, који је командовао овим трупама до маја.

Свијет 13.12.2022 | 20:20
Британски маринци укључени у тајне операције у Украјини

Раније се знало да су британски маринци обезбедили безбедност евакуације британске амбасаде у Кијеву. Да њихова улога није била ограничена само на ову мисију, генерал пише у часопису Глобе анд Лаурел, званичном издању Краљевских маринаца, које излази шест пута годишње у тиражу од 12,5 хиљада примерака.

Евакуација британске амбасаде из Кијева у Пољску обављена је у јануару.
 
"Онда су се у априлу (маринци) вратили у земљу да поново успоставе дипломатско представништво уз обезбеђивање заштите критичног особља. У обе фазе, подржавали су друге стелт операције у изузетно осетљивом окружењу и уз висок ниво политичког и војни ризик“, цитира генерала британски Тајмс (Тимес).
 
Генерал-потпуковник Роберт Маговен командовао је британским маринцима од априла 2021. до маја 2022. године.

Портпарол британске морнарице рекао је Тајмсу да су маринци послати у Украјину да подрже британско дипломатско присуство у земљи и да нису обављали никакве борбене функције.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ "заштитом људи који су били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву већ осам година“.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши "демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за "крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

(Новости   Фото: Профимедиа)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

ста реци

13.12.2022 20:24

Сад су сви отворили карте. Руси су све ово говорили годинама .Нато је у Украјини годинама .Ко управља модерним наорузањем које је стигло са запада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ови Британци

13.12.2022 20:28

Највећа олош на свијету и нема горих од њих.Сиром свијета роваре и праве побуне те скидају резиме и постављају друге. Зло од Нације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

13.12.2022 22:30

Британци су нација, као некада Југославени, смо им треба увалити "Британце", да их разјебу, као што су Југославене разјебали !

Name

Руско

13.12.2022 20:48

И вама се као и Додику привиђају ти некакви специјалци, обавјештајци. Па зар да се Руси боје неколико империјалистичких војника ткз. специјалаца. Јадна ли си ти онда велесила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

13.12.2022 20:57

Ма ја специјална операција да се застити угрозени руски народ старци И старице

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

13.12.2022 21:50

Бас су показали храброст и обуценост Обезбједили евакуацију особља амбасаде из Кијева Љетос у Црној Гори људи из Кијева досли аутима на море били 10ак дана и поново се вратили јер им истице годисњи одмор и морају ици на посао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

13.12.2022 22:35

Жива истина, Руска, Украјинска, Бјелоруска возила по паркинзима у Црну, Гору, а мош мислит ,они се задали да спасу амбасаду у Кијев, јебаи Пас !

Name

Један виц, истинит

13.12.2022 22:25

Срела се два Јевреја у Одеси. Пита један: "И, каква је ситуација, шта се прича?" "Шта се прича, прича се да је рат " каже други. "Какав рат?" "Русија води рат против Нато ". "И, како иде рат?" "Руси су изгубили 70000 војника, испалили све ракете, много војне опреме уништено". "А како је код Нато?" "Како је код Нато, Нато још није ни стигао". Јер тако гласи руска пропаганда, да Русија води рат против Нато, а не против Украјине

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

14.12.2022 08:05

Дошли и Французи да помогну у рату они нису у НАТУ ееееее

Name

Хахаааха

14.12.2022 06:47

Па и Вуциц је "повукао" особље из Косовских институција, легално. Свакаквих специјалних операција има, неко ради паметно (као Британци), а неко ради глупо (знате на кога мислим)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

14.12.2022 07:28

Свима је јасно да је НАТО ангажовао своје специјалне јединице, наоружање и логистику у рату против Русије, преко Украине. Огроман новац и наоружање западне земље улажу у " одбрану Украине" нпр.слање ракетних система ПВО, Патриот, у Украину, захтијева и додатну логистику, и војне експерте, који ће обућити Украинску војску, како се рукује овим системима, ово подразумијева и обуку код слања артиљериских и оклопних борбених система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шејјтан

14.12.2022 10:13

Па могу се на мапи Украјине у области Донецка видјети називи попут Неw Yорк и све остало на америчком језику .Ницали су амерички градићи ка на дивљем Западу .И онда након протеривања проруског народа из Донецка и Луганска да то Америка преузме као Косово..Украјина је имала право да одлучује о својој судбини уз поштивање својих грађана што није био случај..Кијев је упустио Америку да тероризира проруски народ у Украјини.Зато је Русија са правом извршила ,,агресију" ..Камо среће да је Кијев отресао од себе Америку па би и Руси морали поштоват суверенитет Украјине..А могуће је да је америчко руска чорба много раније скухана..Видимо да Амери и Руси профитирају..Руси узимају територије Украјине које ће да поврате сав руски трошак а слиједи онда чист профит..И геоографскии боља позиција..А Америка неће тек тако препустит Галицију Пољској него ће бити америчка ,,иза леђа"..Пољаци се плаше и Руса али и Нијемаца и отуд жеља Пољске да јој НАТО буде у дворишту као застита.НАТО (Америка)..Нијемци у том савезу само невољно служе)..А ако се сјетимо мало раније колико је пута Кијев уцјењивао и Запад и Русе са транзитом руских енергената кроз Украјину па су чак и крали , узимали више за себе него што је прописано.Па је било и обуставе транзита енергената кроз Украјину због уцјена од стране Кијева што је јако љутило потрошаче у ЕУ .Зато је Њемачка са Русијом градила сјеверни ток да избјегну уцјене из Кијева..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Шејтан

14.12.2022 17:36

Као експерт за међународне односе ипак би требало да знаш да 'Амерички' језик не постоји. Американци говоре енглеским језиком.

Name

Прњавор

14.12.2022 11:11

Наравно,цео нормалан свет је уз Украјину 100%.Само су срби уз браћу руссе...веже их исти ген

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

14.12.2022 13:38

Драге швабе руси су барабе

Name

&

14.12.2022 13:52

Драге швабе руси су барабе а могли сте свијетом завладати и фирера вјечно прослављати али зато послужиће НАТО

Name

Здраве

15.12.2022 05:41

Драге Швабе,,,ебу вас будале

ОДГОВОРИТЕ