Хуманитарни тикет усрећио два удружења из Бањалуке

Племенити кладиоци настављају да доносе срећу удружењима кроз акцију компаније Моззарт „Хуманитарни тикет у подне“.

Република Српска 13.12.2022 | 19:27
Хуманитарни тикет усрећио два удружења из Бањалуке

Овог пута су усрећили два добитника из Бањалуке. За Центар „Коста у пољу маслачака” типовао је Небојша Јовановић, дописник ТВ Нова С, а глумац Петар Митић измамио је осмијех члановима Удружења „За осмијех више“. И једнима и другима донација из Моззарта је лијепо изненађење и значајна помоћ у раду. 

-Сваки вид подршке нам је добродошао, посебно када дође спонтано. То је оно што разликује компанију Моззарт од осталих. Имају праксу у друштвено одговорном раду, а позитивно смо изненађени јер су нам донацију упутили самоиницијативно, а да нисмо ништа тражили, нити очекивали. То је сјајна пракса препознавања потреба у друштву- каже др Ивес Шиндрак, оснивач Центра за опсервацију и подршку дјеци са потешкоћама у развоју  „Коста у пољу маслачака“ и Костина мајка. 

Центар „Коста у пољу маслачака“ основан је прије девет мјесеци у Бањалуци с циљем опсервације и подршке дјеци са потешкоћама у развоју. Са корисницима ради веома квалитетан тим стручњака, а чине га психолог, дефектолог, логопед и љекари- дјечији неуролог и дјечији психијатар. Четири члана у тиму за опсервацију посматрају дијете у одређеном окружењу и дају даље препоруке за рад. Ту су и стручњаци различитих ужих области, као и дјечији физијатар. 

Сви они тимски раде како би помогли малишанима са различитим сметњама, а сваком дјетету пружају индивидуални приступ, па Центар има едукативни, опсервацијски карактер, те принцип подршке. 

Имају око око 35 фиксних корисника, али и бројне које повремено долазе на одређене третмане. Раде са дјецом која имају поремећаје у говору, церебралну парализу, психолошке или поремећаје из спектра аутизма, дислексију…

Без обзира на врсту сметње, ту су да помогну сваком дјетету са физичким или психичким поремећајима у развоју који могу да се коригују код неког од стручњака.

Центар се самофинансира на основу уплата родитеља за одређене третмане, а полако проширују спектар услуга ангажовањем додатних стручњака.

Интерес оснивача био је да мотивишу стручњаке за рад са дјецом и родитеље малишана са сметњама у развоју да им се јаве. До сада су имали неколико личних донација родитеља малишана или пријатеља Центра, а ова из Моззарта посебно их је обрадовала. 

Исто поручују из Удружења „За осмијех више“ којем је прва донација за помоћ у раду стигла управо из Моззарта. 

-Ово је заиста диван гест. Веома нам је драго што нам прва донација стигла из компаније Моззарт. Донирани новац ћемо искористи за редовне активности Удружења- каже Бранкица Радосавац, оснивач Удружења „За осмијех више“, Бања Лука.

Ово Удружење је основано прије годину дана с циљем пружања подршке паровима који се боре са проблемом стерилитета. 

Тренутно окупљају око 50 парова, а најважнији циљ им је да се уједине и покажу им да нису сами, да се међусобно бодре и заједнички изборе за већу подршку надлежних. Жеља им је да им се омогући већи избор клиника у којима ће моћи да ураде вантјелесну оплодњу преко Фонда здравственог осигурања РС, као и већи број покушаја ВТО преко Фонда.

С обзиром да су младо Удружење, за сада се самостално финансирају, а планирају да се обрате за подршку надлежнима, прије свега Граду Бања Лука. Баш зато им ова донација из Моззарта даје додатни вјетар у леђа. 

(ПР)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сви исти

13.12.2022 18:39

Донације кладионица су минимални дио зараде коју остварују на јадним људима који у кладионицама виде једину шансу. И ви сте сигурно код њих на буџету када сваки дан их рекламирате. Ово ви и нећете објавити али очито нисте другачији од других

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

14.12.2022 08:57

Апсолутно сте у праву, који цинизам ПЕМЕНИТИ КЛАДИОНИЧАРИ, а уништише нам народ заједно са овима који су биједу произвели , страшно.