Водостај Уне и Сане јутрос у благом опадању

- Водостај Уне и Сане је у благом опадању, речено је јутрос Срни у Цивлној заштити у Новом Граду.

Република Српска 12.12.2022 | 09:24
Водостај Уне и Сане јутрос у благом опадању

Водостај ријеке Уне је 506 центиметара или четири центиметра мање у односу на синоћ, а Сане 538 центиметара, односно четири центиметра мањи него синоћ.

На магистралном путу Костајница-Нови Град у Добрљину саобраћај је потпуно обустављен и преусмјерен на алтернативне путне правце. Због изливања воде на коловоз обустављен је саобраћај и на локалном путу Благај Јапра-Витасовци-Радомировац.

Директор Секције "Жељезница Републике Српске" у Новом Граду Радмила Ђајић рекла је да је, због наноса на трачницама, од јуче обустављен жељезнички саобраћај на релацији Нови Град-Добрљин.

"Радници од јутрос раде на уклањању наноса", изјавила је Срни Ђајићева.

Ђајићева каже да је до јуче у 14.00 часова превентивно био прекинут жељезнички саобраћај до Пискавице, а путници су превожени до те локације аутобусима.

Она је појаснила да је због високог водостаја од јуче у прекиду интерна телефонска линија за Волињу у Хрватској.

Због изливања воде онемогућен је прилазак депонији Шућа. Из Комуналног предузећа "Комус" Нови Град обавијестили су кориснике услуга да данас неће одвозити отпад из градског подручја и насеља у Долини Јапре, а сутра из градског подручја и насеља Прекосање, Буљук, Урије, Уријанска брда, Туњица, Лонџа, Табла, Пољавнице и Индустријска зона.

Протеклог викенда су због обилних падавина из корита изашли сви локални водотоци и ријеке Уна и Сана, што је створило бројне проблеме у готово свим насељима у Новом Граду.

Из Општинског штаба за ванредне ситуације саопштено је да је поплављено око 100 објеката, те да је причињена велика штета на инфраструктури.

Одлуком Штаба у Новом Граду данас нема наставе у основним и средњим школама.

(Срна Фото: Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Извиђач

12.12.2022 08:50

Е јаког ми штаба,онај начелник незна саставити двије просто-проширене реченице дјелује баш као да га је поплава избацила а ни остали вјероватно нису бољи

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

12.12.2022 10:53

Сада ће миле са својим јунацим растијерати мрску воду.........

Name

Нада

12.12.2022 11:03

Због подводног терена, тј. великих количина воде и под земље, и са јачим кишним данима лако долази до поплава. Ако то није довољан разлог да се заустави грађење нуклеарног одлагалишта - што онда је?! Да ипак није у питању фамозни балкански МИК (мито и корупција) од које ни Брисел није имун?

ОДГОВОРИТЕ