Вучић пресједава: Почела сједница Савјета о Космету

- У Генералном секретаријату председника Републике вечерас је почела седница Савета за националну безбедност, којом председава председник Александар Вучић. 

Србија 11.12.2022 | 19:19
Вучић пресједава: Почела сједница Савјета о Космету

Седници присуствују премијерка Србије Ана Брнабић, министар спољних послова Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александар Вулин, министарка правде Маја Поповић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић....

Седница Савета за националну безбедност сазвана је након заоштравања безбедносне ситуације на северу КиМ, до које је дошло након што су припадници специјалних јединица косовске полиције Росу упали данас под пуним наоружањем и блиндираним возилима у објекат велике бране на језеру Газиводе и након хапшења двојице Срба на Јарињу. 

Седница је сазвана и након што је председник Српске листе Горан Ракић изјавио да је, према информацијама које има, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти на седници са својим безбедносним структурама најавио да ће вечерас послати до зуба наоружане Росу и остале јединице на север Косова и Метохије да прогони наш народ и ''спроводи Олују''.

Поред председника Србије, у саставу Савета за националну безбедност налазе се премијерка Србије, министар одбране, министар унутрашњих послова, министарка правде, начелник Генералштаба Војске Србије, директор БИА, директор Војнобезбедносне агенције (ВБА) и директор Војнообавештајне агенције, као и Секретар Савета за националну безбедност.

(Тањуг Фото: Инстаграм) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Косова

13.12.2022 01:08

Дјаба ти работа ти си болестан параноидна сизофренија

ОДГОВОРИТЕ