Постигнут договор о енергетици и неколико других области

Предсједник странке "Народ и правда" Елмедин Конаковић задовољан је атмосфером и конструктивним разговором на данашњем састанку делегација СНСД-а и "осморке", истичући да је врло брзо постигнут договор у неколико области, укључујући област енергетике.

Република Српска 10.12.2022 | 14:46
Постигнут договор о енергетици и неколико других области

“Не сумњам да можемо постизати договоре и имплементирати нешто што је данас врло актуелно у цијелом свијету с обзиром на енергетску кризу”, рекао је Конаковић након састанка двије делегације у Бањалуци.

“Наш примарни задатак јесте повећање бруто друштвеног производа, побољшање живота свих људи у БиХ. Спремни смо на компромисе те врсте како би разбили учмалу политичку сцену у којој је било популарно правити политичке конфликте. Ми смо храбри да то данас креирамо другачије”, истакао је Конаковић.

Према његовим ријечима, предуслов за рјешавање неких проблема јесте уређивање односа са сусједима Хрватском, Србијом, Црном Гором, као и Словенијом и Македонијом.

“На томе ћемо озбиљно и предано радити како би створили предуслове за бољу комуникацију”, рекао је Конаковић.

Он је додао да је досадашњим састанцима “осморке” и ХДЗ БиХ виђена потпуно другачија атмосфера од раније виђених када је у питању формирање Владе Федерације БиХ, а да ни данас у Бањалуци није разговарано о именима, појединцима, фотељама, већ су као приоритет стављена питања која брину грађане БиХ.

“Надам се да ћемо у наредних седам дана завршити овај дио посла који се може назвати политичким дијелом и онда креирати овај суштински, којим ћемо, на бази досадашњих разговора, дати задатке људима који треба да сједну у Савјет министара и да ће они тамо брзо доћи”, рекао је Конаковић.

Он је увјерен да ће се добра сарадња у будућности видјети на свим нивоима власти у БиХ и да је ово, како је оцијенио, трачак свјетла на крају тамног тунела.

Дамир Марјановић из странке “За нове генерације” оцијенио је да су сви видјели да се једино у договорима нешто може добити.

“Драго ми је што могу да кажем да смо на овом састанку направили један дивни консензус за будућност БиХ, а то су млади људи и њихова позиција, њихово образовање”, рекао је Марјановић, додавши да ће то створити услове за укључивање младих.

Марјановић је рекао да га охрабрује да ће реформа образовања у БиХ, уважавајући уставне надлежности и све оно што је записано, омогућити да дипломе универзитета у БиХ коначно подједнако важе на европском тржишту као и друге, што због административних пропуста до сада није био случај.

(БН/Срна) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

10.12.2022 14:00

Познавајући ове наше то повећање стандарда окачите мачку о реп одма и пређите на другу тачку, енергетски сектор????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.12.2022 14:10

Овај продаје маглу. Прича као да је пао са Марса. Ко би то још могао повјеровати. Само ко нема мозга.

Name

ВРС

10.12.2022 15:42

У енергетском сектору ће се усагласити брзо - повећање цијена и намета напаћеном народу. Класична подјела фотеља, народу ништа боље

Name

Обицни градјанин

11.12.2022 16:53

Видис да су и ови слицни Доди. Паре паре, обецања на обецања али нема из ЕУ фондва док вам Додо стално негира дрзаву БиХ и траца по свијету о дрзави у којој зиви и од које прима плате и бенефиције а и пркоси да це да оснује своју војску и судове и остало а неда књизење земље из РС у дрзавни имовину БиХ. Као сто и Војводина и Сандзак су књизени Као имовина Србије а не посебно Он хоце да се одваја а ви То не Видите као ни цораве кокоси.

Name

Ww

10.12.2022 14:32

Брао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

10.12.2022 14:57

Мој елмедине,ти напустио сда и сад хоцес да правис власт са снсд ом,у цему је разлика!Хајде да видимо да у федерацији рјесите слуцај Мемиц и да скинете оно зло са УКЦ-а,ја цу вам скинути капу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Рембо

10.12.2022 15:43

Морају заједницке институције имати састав .Нису те институције власт Власт је у ентитетима и кантонима а тај савезни ниво је про форме али док се бејха не раздрузи мора и то постојати

Name

Тузлак

10.12.2022 15:46

Стоји све, посебно за случај Мемић и УКЦ али боље да је напустио СДА и да сада с неком другом, надам се бољом екипом (Осморка) нешто покушава. Ми смо барем нашли начин да се ријешимо СДА.

Name

Борац рс

10.12.2022 18:47

Хоћели бити формирана војска рс, било би и драго одмах би ишао на пиво, уздам се у милу јер већ 20 год он се бори за рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуно несто БиХ

10.12.2022 19:15

...а најмање РС! ХАХАХАХАХАХА! Ова Осморка ће угасити РС без метка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: тако некако

10.12.2022 22:19

Тражићемо ми Бакира само мало.

Name

Идеално

10.12.2022 22:56

Ја види им дивана и отомана...може се ту на том састанку и прилећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пз

11.12.2022 09:17

Све дипломе провјерити.Ста би са дипломама политицара за које је утврђено да су у најмању руку сумњиве .Ником ништа !Идемо даље .

ОДГОВОРИТЕ