У сјеверном дијелу Косовске Митровице мирно, али напето

У северном делу Косовске Митровице је, после синоћњег упада специјалних јединица косовске полиције, мирно. 

Србија 09.12.2022 | 07:50
У сјеверном дијелу Косовске Митровице мирно, али напето

Нема инцидената, окупљени грађани су се разишли, али је напето, преноси РТС. 

 Косовска полиција саопштила је да ће наредних дана повећати присуство на северу Косова и навела да је то у циљу одржавања јавног реда, пренела је Газета експрес.

 Око 300 косовских специјалаца, у пратњи бројних оклопних возила, ушло је синоћ из правца јужног дела Косовске Митровице у северни део града.

 Специјалци су се распоредили по ободу града и блокирали северни део Митровице.

 Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је синоћ на ванредној конференцији за новинаре да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наставио, упадом косовске полиције на север Космета, са противправним и насилним акцијама које имају за циљ окупацију севера КиМ.

 Петковић је рекао да су, према сазнањима Београда, више од 300, до 350 полицајаца, што патролних са панцирима, што припадника РОСУ са дугим цевима и под пуном ратном опремом, око 20.30 часова упали на север и то из правца Јужне Митровице ка Бошњачкој махали.

 Петковић је рекао да ће Београд размотрити, у складу са Резолуцијом 1244, повратак до 1.000 наших безбедносних снага на простор Косова и Метохије.

(Тањуг/ фото: Тањуг/ Иван Радуловић)

Коментари / 0

Оставите коментар