Украси, накит: Како да уштедите на декорацији?

Како да за ове празнике остварите уштеду, останете еколошки свесни, али и задржите празнични дух?

Занимљивости 07.12.2022 | 12:45
Украси, накит: Како да уштедите на декорацији?

Гледате да сачувате енергију и смањите рачуне за струју? Можда би требало да елиминишете пластичне елементе из своје новогодишње декорације наводи импактер.

Сајт је понудио три начина како да за ове празнике остварите уштеду, останете еколошки свесни, али и задржите празнични дух.

Одржива новогодишња јелка

Иако се многи опредељују за праву јелку, свесни сте да то баш није најбоље еколошко решење. Будите искрени и размислите да ли је централна функција овог дрвета у вашем дому на месец дана важнија од оне коју има у природи?

Ако на то додамо и неред који остаје од иглица које све време опадају, сложићемо се да је избор вештачке јелке много бољи.

Али, колико је вештачка јелка еколошки одржива? Ако желите да се у потпуности отарасите пластике, узмите јелку са бусеном коју ћете моћи да негујете до наредне године.

Направите сами украсе

"Направи сам" декорација је најбољи избор за одрживе празнике. Не само да можете да будете креативни, већ можете и да у то укључите и своје најмлађе чланове породице.

На овај начин, штедите новац, али и добијате јединствене украсе које нико други нема. И да, креирате успомене.

Користите ЛЕД лампице

ЛЕД лампице користе 90 одсто мање струје него обични украсни лампиони. Иако су мало скупљи, ваш новчаник ће вам на крају месеца бити захвалан.

У овом случају, више је мање.

Ако почнемо да размишљамо одрживо током празника, бринемо за све оне који долазе. А шта је боље него знати да је наша будуц́ност весела и светла?

(Телеграф Бизнис/фото: пиxабаy.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Децко

07.12.2022 14:27

Зар и на томе да стедите?!

ОДГОВОРИТЕ