Принц, судија и војник иза завјере у Њемачкој: Ко је Хајнрих XИИИ?

Њемачки принц Хајнрих XИИИ Ројс од Грајца ухапшен је у сриједу ујутро заједно са најмање 24 особе осумњичене за планирање државног удара у Њемачкој.

Свијет 07.12.2022 | 12:13
Принц, судија и војник иза завјере у Њемачкој: Ко је Хајнрих XИИИ?

Покушај пуча у Њемачкој који је спријечен рано јутрос када је покренута велика полицијска акција у чак 11 савезних покрајина и даље је главна вијест.

Нове инфорамције које се појављују откривају велику завјеру у коју су умијешани људи на високим позицијама активни и бивши припадници специјалних једница и војске Бундесвера, а откривају се и њихове намјере.

Како је јавио Билд,  мрежа је формирана око принца Хајнриха који је класификован као безбиједносна претња, као и бивша посланица АФД и берлинска судија Биргит М.В.

Оно што је интересантно јесте да је међу завјереницима био и припадник специјалне војне немачке једнице КСК, а то је открила војна контраобавјештајна служба.

Ко је принц Храјнрих XИИИ

Централна фигура зајвереника је наводно тириншки аристократа принц Хајнрих Рајс XИИИ, који ради као приватни финансијски консултант. Рајс је више пута наглашавао да модерна Њемачка није суверена држава и да је под контролом Сједињених Држава и Уједињеног Краљевства. Рајс је требало да постане регент након пуча на челу владе и њемачке државе. Завереници су се окупили у ловачкој кући једног аристократе у Тирингији да разговарају о плановима за државни удар.

Владарска кућа Ројс је владала земљама у Тирингији од 12. вијека. Родоначелник млађе лозе династије био је Хајнрих Први крајем 13. вијека. Оженио се унуком кнеза Данила Романовича. Међу представницима су Хајнрих фон Плауен, који је предводио Тевтонски ред после пораза у бици код Грунвалда, Јулијана-Хенријета-Улрика, супруга руског царевића Константина, супруг британске краљице Викторије, супруг-принц Алберт, Сама краљица Викторија, белгијски краљ Леополд И, шеф куће Хајнрих XЛВ, ухапшен 1945. од стране совјетских државних служби безбједности, бројни потомци из бракова са руском владајућом кућом.

Као војни лидер завереника је облежен наводно Рудигер фон П., пензионисани немачки падобранац који је око себе окупио истомишљенике њемачке специјалце, укључујући и активне официре Команде специјалних снага, чији је један припадник ухапшен.

Новости/Фото: ЕПА

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

лила

07.12.2022 11:21

Добар дан балканци, у Њемачкој не постоје принчеви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.12.2022 12:42

Одкуд то? У Њемацкој има од прилике 80000 потомаца с неким титулама, некадасњих монархија, принцева, грофова, војвода, и сл.

Name

Ре

07.12.2022 13:07

Да. Какви принчеви, које државе?

Name

Ре

07.12.2022 13:46

Па вец је објављено да је Рускиња Виталија.Б главни актер у организацији. Све јасноо

Name

Нена

07.12.2022 14:18

То је прича за штампу о принцу, незадовољни грађани због политике која се води у њемачкој а америка(нато) искориштава народ њемачке за своје циљеве, а ови сад калеме о новом начину уређења да мажу очи причом о принцу

Name

Ништа

07.12.2022 17:02

Човјек није криво рекао! Да се Њемачка ослободи окупације ових двију сила, цијелој Европи би свануло!

Name

маx076

07.12.2022 18:42

Када не знаш нешто, онда ћути!

Name

Да

07.12.2022 11:32

Да се хоће код нас појавити позитивни завјереници да нас ослободе мука и тирјана.Али нема од тога ништа превелике смо кукавице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аска

07.12.2022 16:33

Браво за коментар!!! Кукавице, а искрено немамо се око кога окупити. Гледај само смрљаве опозиције. Сад су ми гаднији од Дудука Миле.

Name

Демос кратос

07.12.2022 17:04

Не треба ни нама ни њима завјереници, свако може своје идеје легитимно на изборима да спроведе у дјело. Какви бирачи таква и власт, зато је то тако код нас а код њих на западу, није овако као код нас.

Name

Мали огласи

08.12.2022 09:58

Цудно неко размисљање.Нуди се некоме своја слобода.Миским,ко тако размисља њему се слобода једноставно узима а не добије ниста.

Name

Приједорцанин М.

07.12.2022 11:49

Никад Амери Нијемце неће пустити да буду слободни у одлучивању о својој судбини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

07.12.2022 12:22

Наравно да неце Али они су слијепи,они то не виде ..

Name

тунто

07.12.2022 13:11

Истина. Вјероватно једина дрзава и нација која би се могла супроставити Америци на свјетском плану. Људи заборављају да су водјена два свјетска искљуциво против Њемацке. То јесте од Америке и В.Британије. Њемацка је централна у ЕУ, дрзи цјели ЕУ. Онда је повезана с цјелом Азијом. Кина је јака дрзава али нема никаквих ресурса и окрузена је непријатељима. Зависна од хормуза у Индонезији и хормуза око Таивана. Јапан недалеко. Пола Кине је пустиња географски. Такодје Њемацка је равна али могла би се бранит на висе нацина. Русија...Војна велесила, али економиски мрав. Мислим да Тексас у Америци има вецу економију. Русија да има развијену економију, макар пола као Запад лагано би владали свјетом јер има све ресурсе и само одрзрива је на један нацин. Док Америка истина да буде рецено има најбољу географију на свијету и једина дрзава која је подпуно самоодрзива. бране их океани, она мисисипи ријека која је главна оарта и срце цјеле америке, имају нафту . гас, итд...такодје Мексико с једне и канада с друге стране не престављају никаквиу пријетњу...и капитализам, јесте трухо али мотивисе људе да стварају..

Name

Дајте нама њихову муку

07.12.2022 16:18

Баш им је лоше,само имају најјачу економију на свијету.Има ли ико да нас тако окупира,ево му моја слобода коју сада "уживам" за "џ"?!Ово је апел а не питање!!!

Name

Фу

07.12.2022 11:53

Е свабе и нама владају амери, неко мора, док не дојде месија за 200 до 300г, ионако идемо на онај свијет

ОДГОВОРИТЕ
Name

yyy

07.12.2022 12:31

какавје им грдан принц боље дасмоим ми уступили новојављеног месију или теретлију или мозда бабиног зуцу са незаврсеном лазном докторком

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

07.12.2022 12:59

"Тресло се дрмало се",славине све слабије цуре или никако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

07.12.2022 13:11

Шолц чита књиге и истражује Путинов начин размишљања а у држави му се спремао државни удар , боже мили свашта....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

07.12.2022 18:10

Какви они и војна сила.Никада висе.Сва европа је стара.Као и ми.Нема ту војске.Не вјерујем ни ови који су тамо досли.Ни ми Балканци ,ни ови други емигранти.Највисе досли тамо као дезертери.А када је у питању економија,Кина це просисати крај њих као хиперсоницна ракета.Они су јос увијек добри и квалитетни.Треба видјети и друге Јапан,Сингапур,ЈКореја,Кина,Тајван.Ко их је видио није толико опсједнут као ми са Њемцима.У Сингапуру просјецна плата 4500УСД!У Ј.Кореји УСД 3500.Не могу Њемци направити тако добар цип као сто то могу Тајванци или Ј.Кореја(Самсунг). Да су ови десницари били на власти у Њемацкој ,не би се они петљали у Југославију,Косово БиХ.Они критикују ту политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назалост

08.12.2022 06:58

Њемачка је након другог свјетског рата била подјељена на четири окупационе зоне које су контролисали Американци, Британци, Французи и Руси источни дио. Након пада Берлинског зида, Американци имају доминантај утицај у Њемачкој, највећа војна база је под њиховом конторлом, али то је цијена холокауста који је фашистичка Њемачка починила у другом свј. рату. Сада су у ситуацији да подржавају Зеленског у Украјини, шаљу новац, наоружање и тиме се директно супростављају Русима, а од страха или по налогу Америке, док са друге стране основна сировинска база, ресурси, нафта, плин итд оно што је учинило Њемачки економију најдоминанднијом у Европи а самим тим и политички најважнијом европском земљом под Анегелом Меркел, сада се не да доводи у питање, него су свјесни да тиме сами себе урушавају. Али једноставно не смију ништа. Политика нажалост, кога брига за жене, дјецу, који умиру од глади по прихватним камповима у Сијера Леонеу и Етиопији баш у тренутку када исти тај западни свијет милијарде војне и фининансијске помоћи шаље у Украјину за шта, рат и страдање и остваривање геопополитичких циљева.

ОДГОВОРИТЕ