УКЦ РС три милиона за набавку новог ПЕТ/ЦТ скенера

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је данас исплату три милиона КМ Универзитетско клиничком центру Бања Лука за набавку новог ПЕТ/ЦТ скенера.

Република Српска 06.12.2022 | 15:36
УКЦ РС три милиона за набавку новог ПЕТ/ЦТ скенера

На данашњој сједници Управног одбора, прихваћена је информација Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске у којој се наводи да се нови скенер набавља с циљем обезбјеђивања квалитетније и доступније здравствене заштите за пацијенте, с обзиром да се ради о здравственој услузи која се пружа за све становнике Републике Српске. 

ПЕТ/ЦТ једна је од најефикаснијих неинвазивних дијагностичких метода данас. Примјењује се у дијагностици малигних обољења, процјени проширености болести, планирању радиотерапије, процјени ефикасности лијечења, и у случајевима када треба утврдити да ли је маса доброћудна или малигна. Будући да овај апарат омогућава снимање и истовремени преглед цијелог тијела, могуће је процијенити и проширеност болести на друге органе. ПЕТ/ЦТ се такође користи и за идентификовање неуролошких и кардиоваскуларних обољења, саопштено је након сједнице.  

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Херз

06.12.2022 15:11

3 милиона за ПЕТ скенер???? Јбт, па јел га Марсовци праве? На америцком трзисту најсавременији ПЕТ коста маx. 300000 долара а овдје це га изгледа од злата правити. Ах, да, заборавио сам морају Црта и братија наплатити провизију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ мен

06.12.2022 15:53

Направицете сигурно неки манифетлук познавајући ста се ради у овој нашој покраденој држави. А можете и пет/цт туризам да имамо мање обољелих од канцера да на вријеме установимо или ће те и то наплаћивати од сиротиње а могуце да сте набавили за вас богате и још нешто питање је да ли знате да очисте налаз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2022 15:58

СТА ЈЕ ВАЈДЕ ОД ТЕ СКАЛАМЕРИЈЕ КАД НИТ ИМА КО ДА РАДИ НА ТОМЕ НИТ ТО ИМАТЕ ГДЈЕ ДА ПОСТАВИТЕ ЈЕР НА УКЦ -ју СВЕ МИСЕВИ ПОЈЕДОСЕ ,УЗАС И ЗЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки тамо, не знаш га ти

06.12.2022 16:12

Све је за похвалу, нити у цену не улазим, вероватно је скуп. Али, колико ће мо ми грађани чекати на преглед? Годину, две? Јер код нас кад те наручи за 6 месеци, добро си прошао... Комшије одмах сумЉају да имаш некога на УКЦ-у...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2022 17:04

ОДЕ ТО ЉУДИНО У ПРИВАТНЕ РУКЕ ТО ЈЕ САМО НА ТЕРЕТ НАРОДА И НА СПИСКУ УКЦ ,,ТО ЈЕ ВЕЦ ИСПЛАНИРАНО ГДЈЕЦЕ БИТ СМЈЕСТЕНО КОСТАЦЕ ТО НАРОД ДОБРО.

Name

БОБ РОЦК

06.12.2022 16:54

Јуче 30,данас 3,ова мучена тзв. Клиника досад је могла преселити комплетну клинику Мејо све са особљем у Б. Луку да се не муче више и онда би с'правом могли рећи да је то најбоља клиника у региону а не овако да се шпрдамо са сигурно пола особља часним и стручним људима али њих представља и бламира и брука она друга половина на челу са овом будалом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Станисљевиц

06.12.2022 19:14

Мислим да це они који немају "везу"преглед на њему цекати док не умру или у просјеку око 5 год.Приватно се мозе урадити у Хрватској и коста око 1000 еура преглед.

ОДГОВОРИТЕ