Вања Милинковић - Савић међу најбољим голманима

Синоћњим мечевима завршена је групна фаза Мундијала у Катару, а статистичари су се осврнули на најбоље појединце првог дела турнира.

Спорт 03.12.2022 | 15:29
Вања Милинковић - Савић међу најбољим голманима

Фудбалска репрезентације Србије се поразом од Швајцарске опростила од даљег такмичења на Светском првенству, али упркос томе неки од наших фудбалера нашли су се у самом врху у бројним категоријама.

Тако је на пример капитен Орлова Душан Тадић други најбољи када су у питању креиране шансе за саиграче, пошто је чак у 10 наврата пронашао саиграче испред противничког гола. Три његова додавања била су на крају претворена у поготке, а више шанси од нашег офанзивца на турниру је створио само Антоана Гризман. Француз на свом конту има свега једну више.

Иза двојице лидера нашли су се Лионер Меси, Џошуа Кимих, Кристијан Ериксен, Меди Тареми и Тео Ернандес са по 9 креираних опасних ситуација.

Друго место на турниру припало је и Вањи Милинковић-Савићу, када су у питању голмани са највише одбрана.

Више удараца од Вање одбранио је само Војчех Шченсни који је имао 18 успешних интервенција, док их је наш чувар мреже имао укупно 16. Треба истаћи да је јединица Пољске одбранила и два једанаестерца, по један на мечу са Саудијском Арабијом и Аргентином.

Иза су Мохамед Ал Оваис из Саудијске Арабије са 14 одбана, Шуићи Гонда (Јапан) са 12 одбрана и Кејлор Навас (Костарика) са 11, а по 10 успешних интервенција имају и Андрис Ноперт (Холандија), односно Лоренс Ати-Зиги (Гана).

Када су у питању играчи који су упутили највише удараца ка голу противника, ту Александар Митровић заузима пету позицију са укупно десет покушаја, од којих су два завршила у противничкој мрежи. Да је било мало среће, број погодака Митрогола могао је бити и већи.

Испред нашег голгетера по броју покушаја Киљан Мбапе са 16, Лионел Меси са 13, односно Серж Гнабри и Џамал Мусијала са по 12 упућених удараца.

Када је у питању број добијених ваздушних дуела, ту је високу трећу позицију заузео Страхиња Павловић који је 12 пута надвисио своје супарнике.

Више дуела у ваздуху од нашег штопера добили су нападач Јужне Кореје Ју Сунг Чо (18), односно нападач Еквадора Мајкл Естрада (13), а идентичан учинак као Павловић имали су Пољак Роберт Левандовски, Аргентинац Николас Отаменди и Аустралијанац Метју Леки.

Српски штопер је један скок у противничком шеснаестерцу чак крунисао и у погодак, у ремију Орлова са Камеруном (3:3).

(Блиц   Фото: ЕПА-ЕФЕ/Роналд Wиттек)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фифа

03.12.2022 14:35

Прими 8 комада и меду најгорима...новинари и те васе скработине с погресним информацијама

ОДГОВОРИТЕ