СНСД-ов популизам: Ништа од враћања надлежности

Остало је неколико дана до истека рока за враћање надлежности на Републику Српску, како је најавио владајући СНСД. То је само јефтини популизам од кога неће бити ништа, изјавили су саговорници у емисији Изазови БН телевизије.

Република Српска 02.12.2022 | 23:47
СНСД-ов популизам: Ништа од враћања надлежности

Листа За правду и ред Небојше Вукановића испунила је свој дио договора за гласање на избору делегата у Народној скупштини Републике Српске, каже посланик те Листе Загорка Граховац и наглашава да је, што се њих тиче, гласање могло бити и јавно.

"Нама није био проблем гласати ни притиском на тастер, нити подизањем руку, нити листићем, нити на било који начин и ми смо најавили како ћемо гласати. Код нас је све транпарентно.", каже Загорка Граховац, посланик Листе За правду и ред Небојше Вукановића.

Такође, Клуб СДС-а је остао имун на лобирања и понуде владајућих и испоштовао је договор, наводи посланик те странке Дарко Берјан. О враћању надлежности за које рок истиче 10-ог децембра, посланици опозциије кажу:

"Ради се о јефтином популизму на који смо ми из опозиције указивали, једина његоива сврха је била предизборна кампања. Није само враћање надлежности, већ све оне активности које је радила Влада биле су у сврху добијања гласа више.", каже Берјан.

Док  Загорка Граховац, каже:

“Малоприје смо управо прочитали вијест да је Уставни суд укинуо Закон о лијековима Републике Српске, дакле то је само била једна од предизборних прича која се неће реализовати и исто тако неће ништа бити ни од враћања других надлежности.

СПС Српске се залаже за српско јединство, каже народни посланик те странке Милан Унчанин.

"Сматрамо да је Републици Српској потребан нови Устав и зато је српско јединство јако важно да би Република Српска дошла до новог Устава који ће бити мнгоо квалитетнији. Морамо кренути пут демократске обнове гдје ће Српска постати мнгоо боље друштво."

Са друге стране Берјан наводи: 

"Колега је поменуо српско јединство, ја сам апсолутно за то, али се бојим да је највећи разјединитељ српског јеиднства Милорад Додик.

СПС Српске је ишао на консултације са СНСД-ом. На питање да ли су тражили министарско мјесто Унчанин одговара:

"Консултације се одвијају тајно у затвореном кругу. СПС је изашао да разговара и са Додиком и са Вишковићем и ми ћемо након наредних консултација закључити шта ће СПС бити да ли ће бити дио нове Владе да ли неће."

Када је ријеч о политиичким изазовима пред Републиком Српском, јасно је да ће опозиција остати у статусу кво као и до сада, а да ће СНСД са већином у парламентима имати контролни механизам и могућност блокаде усвајање опозиционих приједлога у корист свих грађана, као што је било са укидањем акциза и ограничењем стопе ПДВ-а, закључено је у Изазовима.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

БАЊА ЛУКА

02.12.2022 23:05

Селак основац доктор наука паметном доста у каквом друштву живимо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица Паниц

03.12.2022 06:09

Какво врацање надлезности! Па погледајте прицу са АНП-ом и уласком у НАТО. Додик је заиста један политицки сарлатан и искусан манипулатор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

03.12.2022 06:24

Па ко доведе овога Берјана срамота га слусати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

03.12.2022 13:09

Берјан је честит момак и биће честит посланик. За разлику од тебе јавно приче и не крије се иза шифри.

Name

Неко

03.12.2022 16:11

Он је величина за разлику од тебе" лажни сдс"...

Name

Милан

03.12.2022 06:49

Е моја дјецо па питање враћања надлежности је било да се заустави примјена закона којим је уведен вербални деликт за србе и да се да до знања да се не може без сагласности срба одлучивати о државној имовини које је било на ивици да се одлучи да буде пренесено све на ниво БиХ, што значи да се спријече даљи насртаји на Републику Српску као што је Додик након избора у Народној скупштуни гласно изјавио рекао ако нам одузмете имовину тог часа Република Сроска проглашава незасвосност, ако све то дјеца дрга ви успијете разумјети и добацити до тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

03.12.2022 17:30

Милане имас ли имало мозга па референдум је заврсен прије 5-6 година,али резултати нису прихвацени од предлагаца Додика и Снсд-еа.А била је велика санса да будемо самостални без испаљеног метка.Да смо мјесто Додика имали Фрању данас би били самостални.Додик је Издајник схвати то касније це бити прекасно.Имамо криминалну власт и неспособну опозицију.

Name

Милан за Ненад

04.12.2022 13:11

Закључујеш о стварима као да живиш ван простора и времена када говориш о самосталности да смо се могли одвојити! Пресабери се!

Name

реалност

03.12.2022 06:51

Правна дрзава у БиХ је давно нестала. На снази су правила мафије.. Како на изборима тако и у парламентарој пракси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солунац

03.12.2022 08:39

Све је то у реду сто прицате али народ подрзава СНСД и Додика и та подрска је огромна па ко сад не говори истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"

03.12.2022 08:57

КАКВО ВРАЋАЊЕ. ВРАЋА ДОДИК ГОДИНАМА И ДОБИЈА ИЗБОРЕ И КРАДЕ ДО ЛИМИТА. КАКО СМАЊИТИ КОШТАЊЕ ПОТРОШАЧКЕ КОРПЕ. ТО ЈЕ ЗА НАРОД ПРИОРИТЕТ. ПОЛИТИЧАРИ ЗАДУЖУЈУ ПОТОМКЕ, ЈЕР САДА НЕМА НОВЦА, ДА ЖИВИМО ОД СВОГА РАДА. НЕГО ЈЕДЕМО ОД ДИЈЕЦЕ. СРАМОТА ЗА СВУ ГЕНЕРАЦИЈУ. САМО ЈЕЛЕНИ ЕКОНОМИСТИ И РЕАЛНОЈ И ИСКРЕНОЈ ОСОБИ ВИЈЕРУЈЕМ. И ВИДИМ ДА ЈЕДИНА ЗНА МИЈЕРЕ ЗА ОПОРАВАК. И ОНА ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

03.12.2022 12:28

Не разумијеш ти политику. Па није се могло мирно пристати да се развласти РС. Ако желе да наставе одузимање надлежности онда РС иде према независности. Постављени су услови и скупштина је донијела одлуке и то ће се реализовати кад буде требало да се одбрани РС.

Name

Вјера у Будуцност

03.12.2022 10:09

Ово мозе да изглади само лазни предсједник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хдодхд

03.12.2022 21:18

Цим ви РС сматрате дрзавом и то само српског народа, све је јасно. Нема ту напретка.

ОДГОВОРИТЕ