Бинго наставља са инвестицијама на подручју Калесије

На подручју општине Калесија Бинго је започео са радом давне 2006. године. Од тада до данас бројне су инвестиције ове компаније у опћину, а данашњим отворењем број малопродајних објеката у овој општини порастао је на пет.

Босна и Херцеговина 02.12.2022 | 18:00
Бинго наставља са инвестицијама на подручју Калесије

Осим малопродаје, Бинго је у протеклих 16 година инвестирао и у Калетеx, а од 2021. године отворио је и погоне за перадарску индустрију: репро центар капацитета 6,5 милиона јаја годишње, инкубаторску станицу са 10 милиона јајних мјеста, те фарму бројлер пилића у којој произведу један милион пилића за годину дана.

Хипермаркет у Тојшићима је површине 4.200 м², од чега је површина хипермаркета 2.400 м². У центру се налази ресторан са 60 мјеста, те 20 мјеста у башти. Ту су још и дјечија играоница, продаја сребра, а у наредном периоду ће бити и апотека.

„Отворењем овог хипермаркета завршавамо нашу пословну годину, сада имамо 224 пословнице. Изграђен је по посљедњим стандардима у трговини гдје смо се посебно фокусирали на енергетску ефикасност. У близини  објекта се налази и инкубаторска станица, те смо се одлучили за инсталацију соларне електране снаге 500кW, која ће електричном енергијом снабдијевати хипермаркет, инкубаторску станицу и фабрику текстила Калетеx.

Када је у питању садржај и понуда у хипермаркету, потрудили смо се да задовољимо све свакодневне потребе домаћинства, уз посебан нагласак на свјеже одјеле (месница, воће и поврће, пекара, деликатес), али богат асортиман текстила, кућних потрепштина и тецхно схоп.  Да бисмо куповину учинили што угоднијом, купцима су на располагању ресторан, играоница и простран паркинг на којем ћемо у наредном периоду инсталирати самоуслужну аутопраоницу“ рекла је Татјана Пауноски, руководилац службе траде маркетинга.

Задовољство због инвестиције у његовој опћини није крио ни начелник Сеад Џафић:

„Драго ми је да западни дио добива овакав један објекат, за којег слободно могу рећи да је најљепши од свих досадашњих Бинго објеката. Ова компанија је у мом мандату заиста много урадила на улагању у нашу опћину. Сада имамо пет објеката гдје грађани могу да купе све што им је потребно, два у Калесији, један у Раинцима и ево сада два у Тојшићима.

 Компанија Бинго је најавила још инвестиција у наредном периоду. Тренутно ова компанија запошљава преко 160 особа на подручју Калесије, а ја као начелник опћине и даље ћу бити ту да помогнем нашим инвеститорима како би улагали у Калесију а наравно и запошљавањем задржали младе овдје.“

Отворење је испраћено великим бројем дегустација и промоција, уз пригодан програм за најмлађе, а купце су наградили поклонима и бесплатним куповинама.

Припремили су и акцијску понуду за првих седам дана од отворења. 

(ПР)