Без обзира на опструкције, биће гријања у Бањалуци

 Стратешки важно питање Бање Луке је гријање и градска администрација је урадила све по питању бољег гријања у граду, али је Колегијум скупштине града поново скинуо са дневног реда наредне сједнице одлуку да се иде у реконструкцију топловодне мреже.

Република Српска 02.12.2022 | 11:44
Без обзира на опструкције, биће гријања у Бањалуци

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић коментаришући одлуку скупштинске већине да и са дневног реда децембраске сједнице градског парламента скине одлуку, која се тиче бољег гријања и реконструкције топлводоне мреже у граду.

-На три сједнице предлажем да се ради раконструкција дистрибутивне топловодне мреже, која је кључна за боље гријање. Укупна вриједност је 10 милиона КМ, које би враћало предузеће „Еко топлане“, а Град би био гарант. То смо три пута предлагали и сва три пута није ни дошло на дневни ред сједнице Скупштине Града, односно одлука је одбијена још на скупштинским колегијумима – рекао је градоначелник.

Поручио је како се администрација труди да нађе рјешења за све изазове, али да немају разумијевање већине у градској скупштини.

-Сада имамо изазов око Завода за изградњу. И ту смо предложили рјешење, али опет нисмо добили подршку и проблем остаје. Мени је чудно да неко наноси толику штету, ту није питање ко су чији гласачи, ту нема гласача. То су људи, гријање је за сво становништво и то је једино што је важно – поручио је градоначелник.

Истакао је да ће упркос бројним изазовима, Бања Лука имати гријање, те се осврнуо и на друге значајне тачке које раније нису добиле подршку, попут велике инвестиције у Пословну зону и отварања нових радних мјеста.

- Од почетка мандата, у ове двије године имао сам само 17 сједница, а поређења ради претходни градоначелник је имао 28. То је за скоро дупло мање у мом мандату. Примјера ради, ја сам на посљедњем Колегијуму, за ову децембарску сједницу предложио 52 тачке дневног реда. Озбиљно смо их припремали. Ипак, 30 их је одобрено, остале су оборене. То значи да ако сте имали 17 сједница скупштине града, а са сваке је скинуто око 50 одсто тачака, то је као да сте имали седам до осам сједница – рекао је Станивуковић.

Без обзира на то, како истиче – градска администрација је радила и много тога је реализовано за добробит суграђана – од градње саобраћајница, мостова, водовода, дворана, дјечијих игралишта, па до реализације програма подршке попут бесплатних уџбеника, субвенција за породиље, суфинансирања трошкова услуге боравка у приватним вртићима, бесплатног превоза за пензионере са најнижом пензијом, као и бепслатног превоза за средњошколце и студенте из вишечланих породица, наводи се на сајту Градске управе. 

(БН Фото:ГУ)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Миле

02.12.2022 11:00

Он није нас,али смо платили ботове и добро одрадјују посао јер народ је много паметан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

02.12.2022 11:06

Биће гријање, схватамо, али када ће почети, до сада је само нека проба и загријавање. Ако не можете гријасти дајте ко може, шта ви радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаже Драско

02.12.2022 15:14

Све је ово договор измедју њега и власти.папцина невиђена.јад га толико опструису зашто није дигао народ у протест.

Name

Недоношче!!

02.12.2022 11:46

Мали улетио си у Мрежу,нема више ПДП+а Продао си се Баји,Питај БАЈУ можеш ли под Шатор код Баје,Црте,и Змаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старина

02.12.2022 11:48

Народ је бирао па нека трпи,умјесто да изађе на протесте,али нема снаге,а доста гласова је покрадено и цик је поклекла или уцјењена или добила поклоне,а буџет предсједника 56милиона имаће довољно да и следеће изборе краду и купују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

02.12.2022 12:21

Зииив је....???

ОДГОВОРИТЕ
Name

анна

02.12.2022 12:42

Вјероватно це бити, монструм је добио цетвртог цлана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре анна

02.12.2022 14:08

Ти лупаш глупости вјероватно не знаш шта значи реч монструм. Или си стварно покварена до сржи. Напред Дралееее

Name

Сагитариус

02.12.2022 14:39

Како обезбиједити боље гријање у граду, када је топловодна мрежа у стању распадања, а како и неби била када је израђена прије педесет година, а нкакада није у потпуности реконструисана, само се крпи ту и тамо пп. и то искључиво у зимском периоду, и то је један од разлога што град неможе у оваквом стању да има добро гријање, и све више људи се одјављује, са правом! јер ово је као и све у овој држави једна велика превара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

02.12.2022 14:40

Кредит ће враћати Еко топлана, а гарант је Град. Па то је дивно. Значи да не морају ни враћати. Ко ли је ово смислио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Герард

02.12.2022 15:24

Ето. неки ове млаке радијаторе називају и гријањем, па цак и наплацују редовно. На крају нас јос покусавају убиједити да треба да им дамо глас на изборима. Надамо се да гријања неце бити и да цемо КОНАЦНО потразити друго рјесење, јер ова превара не води ницему. У сваком слуцају Станивуковиц висе никада неце добити глас на изборима, јер је преварио своје гласаце 1000 пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бљуц

02.12.2022 15:26

Ето као Драскица опструирају, а ето он се као не да, добробити градјана ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

02.12.2022 16:13

Шта те брига за гријање , битно је да си обезбедио четвртог свом послодавцу . Мали , проваљен си .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недоношче за Ма

02.12.2022 18:07

Мали може у сљедећем мандату да наплаћује,Улазнице под Бајин Шатор,или Паркинг плаз за Цртину Гаражу под условима да Црта направи гаражу,док Недоношче буде на Бироу послије овог мандата Градоначелника БЛ. Бит ће много Хтео,??Лоше започео,???....

Name

Бранци

02.12.2022 20:10

Мали је класични преварант. Овај народ да је паметан, а није очигледно, давно би га отјерао тамо гдје припада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам се

02.12.2022 20:47

По којој цијени?

ОДГОВОРИТЕ