Семберац оставио милион КМ комшији,а онда преминуо?!

Тужилаштво тражи истрагу – спорни и тестамент и сахрана домаћина из Бијељине

Република Српска 02.12.2022 | 07:18
Семберац оставио милион КМ комшији,а онда преминуо?!

Бијељинска полиција је саслушала брата Петра Гајића, домаћина из села Доње Чађавице, код Бијељине, који је преминуо и сахрањен, пре две године, само недељу тада након написаног тестамента, под у најмању руку сумњивим околностима.

Подсјетимо, Гајић је, наводно, све оставио двадесетогодишњем комшији, који је наведен као његов унук, мада је доказано да нису ни у каквом сродству. Тобоже, кћерку Милену, која се 13 година налази, без икаквог рјешења, у психијатријској установи на Сокоцу је обесправио. Није јој припао ни нужни дио, што, по закону, имају право и они којима ништа није завјетовано.

Гајићев брат је саслушан, пошто је са синовицом Миленом, Петровом кћерком, прошле седмице, полицији у Бијељини, поднио пријаву против "одговорних за Петрову смрт и прикривање важних трагова који се тичу смрти".

Гајић је свједочио, поред осталог, да мртвозворник који је потписао смрт његовог брата није ни видио покојника.

Полиција ће накнадно узети доњи дио пиџаме која је горјела и прослиједити на вјештачење.

Покојник је, како су свједочили, Гајићеви најближи, "нађен наг у кући и одвезен је у непознатом правцу, без прегледа мртвозворника", да би послије два дана и двије ноћи био сахрањен на сеоском гробљу, а да није боравио ни секунде у некој од званичних бијељинских мртвачница.

Поступајући тужилац Даница Степановић из ОЈТ Бијељина наредила је полицији да саслуша све свједоке и достави јој извјештај.

Иначе, богатство Гајића процјењује се на око 500.000 евра.

(БН/Вечерње новости/В. Митрић Фото: В. Митрић)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Кап у мору

02.12.2022 07:11

Наравно да је сумњива смрт покојника. Лешинари у људском облику су све унапријед организовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.12.2022 08:19

Воли Сенберац паре висе но мајку своју. Ваљда видео од Семберски папака како су се обогатили.

Name

Кербер

02.12.2022 08:44

Ста је фамилија чекала 2 године да покрене поступак ,страсно

Name

Ненад

02.12.2022 07:26

На који то Суд иде код нас Судови не постоје код нас су Судије политицари.Цовјек је убијен из користољубља и то це се све управо на Суду да затаска.Нема судије који за 100 хиљада марака неце да застити убицу,а убица има милион марака.Неби ме изненадило да убицу брани позната Бијељинска Адвокатска канцеларија Стојановиц.Цовјек је убијен,а паре подијељене измедју убице Судије и Адвоката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yyy

02.12.2022 07:52

Теско богу са нама каквисмо то људи стасу спремни људи урадит за проклети новац

ОДГОВОРИТЕ
Name

познавалац неприлика

02.12.2022 08:36

Очигледно нису чиста посла. Јаооо, само стигне све на наплату. У ужој породици имам нешто што је стигло на наплату. Ма не дај Боже никоме. Два пута размислити прије него што човјек уради нешто што би могло бити на штету другога. Мој приједлог свима. Срећу чине мале ствари и велика дјела,а све остало је пут ка несрећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

05.12.2022 19:54

Ово је ван сваке памети момка одмах у затвор присилно јајника да му преписе затим га убио мртвозорник затвор како ће написати умрли лист а не видети стварно стање за врат га и да каже за колико је пара пристао то урадити ко је цовјека гдје и зашто одвезао па то је све јасно само ме чуди да је родбина толико цекала

Name

+

02.12.2022 09:35

ПА ТО ЈЕ КРАЈЊЕ СВЕ СУМЊИВО. ПА ШТА ЈЕ ЧЕКАЛА ПОРОДИЦА. СРАМОТЕ ЗА СРБЕ. БОЖЕ, КАКВИХ НАС ИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно истрага

02.12.2022 09:35

МУП мора спровести детаљну истрагу а и то ко је послао кћерку у Соколац и зашто? Како и гдје и уз ког свједока је прављен тестамент? Очекујем и хапсење неких а и затвор. Посебно Адвокат који је умијесао прсте ако је јер то је најстрашније. Свака част брату покојника који није одустао од случаја. Дешавају нам се невјероватне ствари јер смо морално као друштво доста пропали и крадја лаз и криминал су све већи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

02.12.2022 10:01

Вјероватно га је фамилија добро гледала...Срам их било нису му хтјели хлхеб и воде донијет кад је био болестан. Зинуло им дупе на имање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

02.12.2022 22:03

Ако је фамилија била лоша према њему све је требао оставити црвеном крсту или православној цркви.

Name

РАДАН. Ч

04.12.2022 12:42

КО ЈЕ ЗАБРАНИО ОТВАРАЊЕ САНДУКА ПОКОЈНОГ ПЕТРА НА ДАН САХРАНЕ, ТАЈ ЗНА ТАЈНУ СМРТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ