Жртве освете - Убијени сви ближњи Луке Бојовића

Лука Бојовић, након више од десет година које је провео у затвору у Шпанији, депортован је јуче у Србију. Током његовог издржавања казне сви најближи сарадници су му убијени, па тако у Београду су му остале само мајка и сестре.

Србија 01.12.2022 | 23:02
Жртве освете - Убијени сви ближњи Луке Бојовића

Пријатељи, сарадници, па чак и адвокат ликвидирани су у посљедњих десет година а једино са ким може да се сретне јесте Филип Кораћ, за којег не постоје информације гдје се тренутно налази.

Брат му убијен у крвној освети

Никола Бојовић, рођени брат Луке Бојовића убијен је 29. априла 2013. године у Улици царице Милице у Београду.

Злочин је снимљен камерама оближње копирнице. На снимку се види долазак двојице мушкараца, једног високог, обученог у тамно одијело и другог, доста нижег и пунијег, са бијелим качкетом и у маслинасто-сивој јакни.

Први мушкарац ишао је неколико корака испред другог, који се задржао готово испред камере, а затим се сакрио у улаз зграде.

Послије неколико минута улицом је наишао Никола Бојовић. Мушкарац са качкетом је тада изашао, извадио оружје и почео да пуца у њега.

Испалио је најмање 20 метака из аутоматског оружја, обилазећи у круг око њега. Никола је пао, а убица је наставио да пуца у њега док је лежао на земљи.

Затим се удаљио брзим ходом.

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио 2020. на 30 година затвора Милоша Делибашића као организатора криминалне групе чији су припадници убили Николу Бојовића и Милоша Видаковића.

Остали припадници групе правоснажно су осуђени на казне од 17 до 35 година затвора.

Милорадовић убијен испред ауто-перионице

Сарадник и кум Луке Бојовића, Драгослав Милорадовић (44), ликвидиран је 2018. године у дворишту ауто-перионице на Карабурми.

Ту перионицу, Драгослав је водио са Николом Бојовић, братом Луке, све док Никола није убијен.

На Милорадовића су нападачи испалили више од 15 хитаца из аутоматског оружја.

Они су побјегли са лица мјеста, а траг им се губи у Звездарској шуми гдје су запалили мотор.

Камере су снимиле убице на Карабурми, а они нису идентификовани јер су носили кациге.

О блискости Милорадовића са породицом Бојовић најбоље показује фотографија на којој са Радетом Ракоњцем и Филипом Кораћем носи ковчег убијеног Николе Бојовића.

Фотографија на којој Милорадовић носи ковчег покојног Николе са Радетом Ракоњцем и Филипом Кораћем постала је актуелна након његовог убиства.

Такође, о блискости двије породице говоре и фотографије са увиђаја након Милорадовићевог убиства, гдје су у ауто-перионици његову невјенчану супругу Мају тјешиле Анђелка и Марија Бојовић, мајка и сестра Луке и Николе Бојовића.

Милорадовићеву слику на његовој сахрани носила је управо рођена сестра “Земунца”, а сахрани је присуствовао и Лукин брат од стрица златар Небојша Бојовић.

Арканов кум и Лукин друг са фронта

Раде Ракоњац, убијен је 2014. године, у сред бијела дана, са пет хитаца из аутоматске пушке у кафићу “Марики” у Београду.

У пуцњави су рањени Стојан Новаковић и Горан Ристановић, такође Арканови пријатељи.

Нападач у маскирној униформи побјегао је аутомобилом “алфа ромео”, у коме га је чекао саучесник, и које је неколико сати касније пронађен запаљен у Улици Радована Симића Циге у насељу Медаковић.

Ово убиство (неријешено до данас) приписује се обрачуну Бојовића са браћом Шарановић, односно крвном осветом која траје између ове двије породице већ годинама.

Лука Ђуровић

Улога Луке Ђуровића из Бара била је да руководи криминалном барском групом у Црној Гори која је била блиска са овдашњим земунским кланом, али и по својој моћи, хијерархијском уређењу, броју чланова и везама, у том тренутку најјача у тој држави. Криминални послови који су се обављали на релацији Црна Гора – Србија били су дириговани од стране двојице пријатеља, имењака, Бојовића и Ђуровића.

Међутим, све је пољуљано када је у јесен 2013. године Ђуровић погинуо у саобраћајној несрећи у Црној Гори. Несрећа се догодила на излазу из тунела Врмец у Котору, када је “порше” којим је управљала тек пунољетна Моника Мартиновић (18) из Бара, ударио у стуб расвјете и затим слетио у јарак крај пута.

“Влада Поп”Владимир Поповић звани Поп, који је убијен у сачекуши у кафићу на Звездари крајем новембра 2018.године, имао је богат полицијски досије, а према оперативним сазнањима био је близак сарадник Луке Бојовића и Филипа Кораћа и шкаљарског клана.

Према незваничним сазнањима Блица, маскирани нападачи су око 22 сата упали у кафић у ком је Поповић сједио, запуцали из хелклера и убили га на мјесту.

Иако још увијек није расвијетљено због чега је дошло до ликвидације, Поповићева повезаност са подземљем и полицијски досије кажу је био годинама у криминалним водама, а једним од његових најближих сарадника сматра се Војислав Костић, бивши припадник Жандармерије.

Наиме, Владимир Поповић држао је коцкарницу “Хавана” која се налази у хотелу “Славија” и за коју се сматра да је било једно од мјеста у ком су се састајали шкаљарци. На том мјесту, коцкарницу је имао и Слободан Шарановић, који је ликвидиран у децембру 2016. године.

Експлозија на Аутокоманди

Синиша Милић Бошке, десна рука Филипа Кораћа и близак сарадник Луке Бојовића, убијен је у јуну 2018. године на Аутокоманди када је бомба екплодирала испод његовог аутомобила.

Аутомобил који је возио Милић експлодирао је 19. јуна 2018. године у 13 сати на семафору на прометној раскрсници Устаничке улице и Јужног булевара.

Недуго након убиства Милића, Дарко Дуловић је ухапшен по потјерници Црне Горе, гдје, према писању медија, сада служи двије и по године затвора.

Милић је бивши припадник Специјалних антитерористицких јединица (САЈ) који се након тога бавио обезбјеђивањем личности.

Чувао је Филипа Кораћа, блиског сарадника Луке Бојовића.

Бојовић је ухапшен у Шпанији 2012. и осуђен на 18 година затвора због држања арсенала оружја.

Убијен му и адвокат

Београдски адвокат, Драгослав Миша Огњановић, убијен је 28. јула 2018. године испред зграде у којој је живио на Новом Београду док је у друштву сина Петра ишао ка стану.

Он је пред судом бранио многе “шкаљарце” и припаднице клана Луке Бојовића.

Посљедњих година живота, највише је заступао управо Бојовића лично и чланове његове породице.

Управо ти случајеви, према подацима до којих се истрагом дошло, коштали су га живота, па су тако у игри три сценарија.

Према првом, Миша је жртва настављеног рата породица Бојовић и Шарановић, други наводи да је то дио сукоба “кавачког” и “шкаљарског” клана, а Бојовићева група сарађује са „шкаљарцима” и као трећи – Огњановић је убијен због сукобу унутар Лукиног клана, јер је друга струја жељела да уклони све његове људе од повјерења и да тиме ослаби његов утицај и моћ.

Филип Кораћ

Ни један једини доказ полиција годинама не може да пронађе да Филипа Кораћа, најближег сарадника Луке Бојовић, смјести иза решетака.

Његов досије је практично чист, а до сада је само два пута, и то на кратко, био у затвору.

Једино хапшење је доживио почетком августа 2018. године и то у Зворнику, када је задржан због испитивања о убиству Чеде Ђокића. Други пут се сам предао и то почетком ове године када се јавио у затвор у Хрватској која га је потраживала због фалсификовања документа.

Међутим, изузев тога, Кораћ се доводи у везу са најтежим кривичним дјелима. Сумња се да је један од главних људи Луке Бојовића за дрогу и оружје.

(Блиц   Фото: РИНГИЕР) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Децко

01.12.2022 23:08

Само нека се рокаце, мање це их бити да дјеци дају дрогу испред сколе! Једна лијепа вијест!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранислав

02.12.2022 02:32

Како дугачак тест о мафиоза а који се медју собно склањају! О дјеци која чекају новац за лијечење не пишете баш много!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

02.12.2022 13:53

@бране Видиш бране то су двије спојене посуде јер што више мафије то значи и више гладне дјеце!

Name

Татар

02.12.2022 16:14

Е брате овај стварно неки прави хаирлија

Name

Го

03.12.2022 12:46

Мафију треба склонити да их нема , ако они буду на слободи како наша дјеца да буду слободна

ОДГОВОРИТЕ