Нема промјена, власт опет чине исти - СНСД и ХДЗ!

Босић истиче да грађани не могу да очекују промјене у будућем периоду, јер се ради о већини и будућој власти коју чине двије трећине ранијих представника власти, а то су СНСД и ХДЗ.

Босна и Херцеговина 01.12.2022 | 18:26
Нема промјена, власт опет чине исти - СНСД и ХДЗ!

Гласовима СНСД-а, ХДЗ-а и странака „Осморке“, на данашњој конститутивној сједници, изабрано је ново руководство Представничког дома Парлементарне скупштине БиХ.

Предсједавајући овог дома је Денис Звиздић, а његови замјеници Небојша Радмановић и Маринко Чавара. 

Ако је судити према гласању за предсједавајућег Представничког дома и његове замјенике, као и изјавама опозције, створена је нова владајућа већина на нивоу Босне и Херцеговине, коју чине СНСД, ХДЗ и странке такозване "Осморке" које предводе СДП и НИП.

"Из неког разлога актери те скупштинске већине, не желе да кажу да учествују у већини", каже посланик СДС-а у Представничком дому Младен Босић.

Он истиче да грађани не могу да очекују промјене у будућем периоду, јер се ради о већини и будућој власти коју чине двије трећине ранијих представника власти, а то су СНСД и ХДЗ.

"То су странке које су директно блокирале све процесе у Босни и Херцеговини у претходне четири године", наглашава Босић.

Са друге стране, новоизабрани замјеник предсједавајућег Представничког дома Небојша Радмановић, тврди да је СНСД само прихватио позив за сарадњу, политичких представника из Федерације БиХ, односно ХДЗ-а и Осморке, који су недавно потписали коалициони споразум

"СНСД није направио коалициони споразум", тврди Радмановић. Он је нагласио и да му је жао што странка попут СДА, која је добила највише гласова за Парламент БиХ, одлази у опозицију. 

Из СДА су, очекивано, незадовољни. Кажу да је након давања свечане изјаве сједница требала бити прекинута и да се на избор Предсједавајућег и његових замјеника, требало чекати док не буду изабрани сви делегати Дома народа Парлемента БиХ.

НИП-ов новоизабрани предсједавајући Денис Звиздић и његов замјеник ХДЗ-ов Маринко Чавара, ипак су оптимистични када се ради о будућем раду Представничког дома. Обећавају напредак у реформама и на европском путу. 

На конститутивној сједници Представнилког дома, изабрано је и 14 посланика, по један из сваке странке, који ће чинити Комисију за припрему избора Савјета министара БиХ. 

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Ама

01.12.2022 17:45

Избори су само фарса побогу па доклее????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

01.12.2022 18:52

Једино босњаци урадили несто за дрзаву. Нама је изгледа јако добро Босицу..

Name

Портпарол Ковацхевицх

01.12.2022 19:52

Коме се не свидја наса елегантна крадја избора нека се сели!

Name

Мики

01.12.2022 17:58

јеси ти луд или се правиш луд, како ће бити промјена када је миле побиједио, не мозес ти правити промјене када си изгубио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

01.12.2022 18:17

Људи побиједили на изборима а он каже нема промјена, ахахахаха! Па нема промјене странака у власти јер сте ви из опозиције опет изгубили и то 5.пут за редом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

01.12.2022 19:30

Избори су покрадени! Као сто је и Република Српска покрадена и опљачкана. Честитам на поскупљењу свега и свачега, честитам на најмањим платама и пензијама у региону, честитам на највећем исељавању у односу на број становника, честитам на највећој смртности од короне…. Браво Милане, остаће нас таман толико да живимо у резерватима као индијанци.

Name

Ре

01.12.2022 21:30

Бљузго милановиц те поздравља.

Name

Милан за Ре Милан

02.12.2022 16:53

Узимај сваки дан по једну кафену кашичицу меда у пола чаше воде и одлично је за смиривање живаца након пораза на изборима и слуђивања од стране опозиционих медија!

Name

и.Сарајево

01.12.2022 18:21

Тако и треба. покрали изборе у Републици Српској. Нека владају сложна браћа Човић, Додик и Никсић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.12.2022 20:05

Уз помоц народа који трпи своју пропаст а сами да би Цовиц Додик и остали мафијаси владали браво стоко ..

Name

Рррр

01.12.2022 20:20

Ко губи има право да се љути

Name

Модрича

01.12.2022 18:22

Нека Додика, тако и треба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

01.12.2022 18:44

Који сте ви губитници. Промјене нису нужне, само да не буде горе, ово сад није ни лоше, видим народ лијепо троси паре, купују возају се, милина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

01.12.2022 18:54

ЗАИСТА, ОВО ЈЕ СВЕ СУМЊИВО. НЕМОГУЋЕ ЈЕ ОВДЈЕ ИШТА ПОСТИЋИ ДА ДОЂЕ ДО ПРОМИЈЕНА. СНСД ИЛИ КРАДЕ ИЛИ КУПИ И УЦИЈЕНИ И НАПРАВЕ МАТЕМАТИКУ, ДА УНИШТЕ ЧАК СВУ Б И Х. РС СУ ВЕЋ СТАВИЛИ ПОД СВОЈЕ НОГЕ. ОПОЗИЦИЈА РС И ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ НИШТА НИСУ ПОСТИГЛИ, ДА СЕ МОГУ ДОНОСИТИ ОДЛУКЕ, КОЈЕ ЋЕ ПОБОЉШАТИ ЖИВОТ ГРАЂАНА. ОСТАЈЕ ИСТА ВЛАСТ И ПИЈЕСМА. УЦИЈЕНА И БЛОКАДА ЦИЈЕЛЕ Б И Х.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бејха је пропао пројекат

01.12.2022 20:23

Да на Босицеву жалост СНСД је блокирао све покусаје великобошњачких странака СДС и ПДП да развласте и ослабе Српску.То це и будућности цинити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??????????????????

02.12.2022 08:37

Сад Цовицу и Додику одговара неконсутивни Нермин а Комсиц им не одговара . Зар Нермин преставља конултивни треци народ. Какву демагогију воде Цовиц и Додик. Казу З. Комсица нису бирали само хрвати а Зар су Никсица бирали само босњаци???? Питање и за Смита који подрзава циркуз и демагогију у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан градјанин

02.12.2022 09:12

Босицу Бакир оде сад настављају миши да коло воде. Добро је нек се сад покажу ови старо/нови и нек се види ко кочи пут ка ЕУ и изградњу дрзаве према грађанским вриједностима као ЕУ не према националистичким торовима сваддјама и мржњама корумпираности лажима крадјама и демагогијом.

ОДГОВОРИТЕ