Имао је највећи нос на свету дугачак чак 19 центиметара!

Реплика његове главе је постављена у музеј "Веровали или не" и спада у један од популарнијих експоната, а бројни знатижељници нагађају и шта је разлог дугог носа.

Занимљивости 30.11.2022 | 17:44
Имао је највећи нос на свету дугачак чак 19 центиметара!

Живео је у 18. веку, радио је у циркусу и доступни историјски извори говоре да није био нарочито интелигентан. Није се прославио ни неким ратним подвигом, није се нагло обогатио... Али о њему се и данас прича. Томас Ведерс се памти као човек с наводно највећим носом у историји, пише Даилy Стар.

Радио је и живео у Јоркширу у Енглеској и његов нос наводно је био дуг невероватних 19 цм. Да ли је то тако уистину било - немогуће је проверити. Није у то доба још било камера и сличних чудеса, али екипа из Гинисове књиге рекорда постхумно му је доделила "титулу" за "Највећи светски нос".

Tomas Veders, najveći nos na svetuФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ

О његовом животу се не зна пуно. Тек да је читави радни стаж провео у циркусу и да је преминуо у својим раним 50-им годинама. Познат је и под псеудонимом Томас Вадхаус.

 

Једна реплика његове главе постављена је у музеј "Веровали или не", где је међу популарнијих експонатима, а бројни знатижељници нагађају и шта је разлог дугог носа. На друштвеним мрежама може се пронаћи неколико различитих реплика главе овог господина. Ваљда су аутори добили креативну слободу приликом израде.

- Вероватно је некакав тумор или израслина. Само не знам како је могао да дише - један је од бројних коментара на друштвеним мрежама.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар