Прва међународна студентска научна конференција у БЛ  

Прва међународна студентска научна конференција ИСЦон 2022, у организацији Савеза студената Електротехничког факултета из Бањалуке, биће одржана од 2. до 4. децембра у хотелу Босна у Бањалуци.

Република Српска 29.11.2022 | 08:18
Прва међународна студентска научна конференција у БЛ   

Тема овогодишње конференције биће Смарт Цитy/Смарт Лифе и тиче се изградње ИоТ екосистема као корака ка технолошкој будућности нашег друштва.

Конференција ће окупити више стотина учесника, првенствено студената, асистената и професора техничких али и других факултета из региона, који ће имати прилику да присуствују предавањима, панел дискусијама и занимљивим радионицама са предавачима и представницима ИТ компанија.

Платиниум спонзор конференције, компанија м:тел већ дуги низ година подржава рад техничких факултета, те свакако бањалучког ЕТФ-а, и има успјешну сарадњу са Савезом студената тог факултета.

Такође, компанија м:тел је један од најважнијих стубова на којима почива развој и примјена савремених технолошких рјешења али и компанија која већ креира “паметни живот” помоћу ИоТ рјешења као што су Смарт Цитy, Смарт Хоме, @Фарм, мјерење водостаја ријека и других.

ИСЦон 2022 конференција је од изузетног значаја за развој дигитализације и примјене савремених паметних рјешења у друштву али и за популаризацију студија електротехнике и телекомуникација.

Више информација о конференцији могу се пронаћи на Инстаграм страници @исцон.бл.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

29.11.2022 07:56

Супер, а онда им дође Ђокић, Шкрбић, Васић Костадин, Елек и остали стручњаци и одрже им предавање и завршну ријеч

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.11.2022 11:19

Слажем се апсолутно за коментар али шта ће студенти који су жељни да буду на некој конференцији гдје би могли чути нешто "паметно" о технолошким рјешењима енергетских постројења? Значи, дужни су да саслушају те "стручњаке", који немају везе са енергетиком или уопште са било чим што би било корисно!

Name

Тито

29.11.2022 14:37

Ти које си набројао е то и јесу студенти. Јер се прави студенти уцлањују у Партију/Секту и не занима их ништа и нико. Тотално замрла студентска организација/секта и никакве користи народ нема од њих.

Name

Јооој

29.11.2022 17:43

Науцна конференција, па могу само науцити како красти…

ОДГОВОРИТЕ