Моззарт и ове године уз кампању „16 дана активизма“

Данас се широм свијета обиљежава Међународни дан борбе против насиља над женама. Тим поводом, почиње кампања „16 дана активизма против родно заснованог насиља“.

Република Српска 25.11.2022 | 14:35
Моззарт и ове године уз кампању „16 дана активизма“

Дио кампање опет ће бити и друштвено одговорна компанија Моззарт која се овој племенитој мисији, бројним активностима, придружила и током прошле године. 

-Током цијеле године, а не само ових 16 дана трајања кампање, подржавамо мисију заустављања насиља над женама. У наредном периоду планирамо да наставимо да обилазимо Сигурне куће широм БиХ гдје ћемо уручивати донације. Важно нам је подизање свијести о овом проблему, па се придружујемо његовом рјешавању. Посебно смо срећни што нас у томе подржавају и бројни познати спортисти- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт. 

 Представници Моззарта у наредном периоду ће наставити да донирају новац, кућанске апарате, одјећу и остале потрепштине Сигурним кућама у БиХ.

Управо с циљем рјешавања овог проблема, раније су покренули кампању “Стоп насиљу над женама у БиХ“ у сарадњи са Агенцијом за равноправност полова БиХ и Гендер центром Федерације БИХ. 

Затим су корисницама Сигурних кућа и њиховој дјеци у Модричи, Тузли и Мостару уручили донације уз претходне разговоре са руководствима ових установа о њиховим највећим потребама. 

Прошле године, поводом 8. марта, у компанији Моззарт угостили су представнице Фондације "Удружене жене" гдје су договориле будуће кораке и начин сарадње. Убрзо након тога, Моззарт се представио на Сајму за економско оснаживање жена у организацији ове Фондације.

Све заинтересоване даме тада су могле да добију информације о конкурсима и процедури запошљавања у компанији Моззарт.  

Њихову племениту подржала су бројна домаћа, а свјетска спортска имена. Моззартову мајицу са натписом „Стоп насиљу над женама“ обукли су прослављени фудбалер Един Џеко и његова супруга, предузетница Амра, свјетски познати рукометаш Младен Бојиновић, те некадашњи НБА ас Мирза Телетовић.

Подршку овој идеји дали су и фудбалери премијерлигаша Леотара и Зрињског носећи мајице са истом поруком прије почетка званичног меча. На исти начин акцију су подржали и ветерани ФК Борац и ФК Сарајево након хуманитарног турнира у Бањалуци. 

Укључивањем спортиста у ову мисију, у Моззарту желе да поруку о заустављању насиља чује што више оних који своје омиљене играче прате на терену. Ово је, кажу, утакмица у којој заједнички треба да побиједимо насиље. 

Кампања “16 дана активизма” трајаће до 10. децембра-када се обиљежава Међународни дан људских права, а из Моззарта поручују да ће мисију против насиља наставити и након тога.

(ПР)