Вијетнамац изградио "златну кућу" која је постала туристичка атракција! (ВИДЕО)

Један предузетник из града Кан Тху из Вијетнама, привлачи велику пажњу због свог дома који позлац́ен изнутра и споља.

Занимљивости 24.11.2022 | 15:25
Вијетнамац изградио "златну кућу" која је постала туристичка атракција! (ВИДЕО)

Нгуyен Ван Трунг вијетнамски бизнисмен који се наводно обогатио на пословима са некретнинама  изградио је “златну кућу”Након што је посетио многе земље широм света, одлучио је да се врати у свој родни град и изгради куц́у са правом туристичком привлачношц́у односно “кућу од злата”

Након разговора са домац́им декоратером одлучио је да се определи за златну тему односно “златну кућу”.

Рец́и да је мало претерао са позлатом било би потцењивање…. Од зидова до намештаја и разних украса, све изгледа као да је од злата или барем позлац́ено.

Вијетнамски предузетник је рекао да се вец́ неко време одлучио за позлац́ени дом, али је тек пре шест година нашао времена да то и оствари. Пројекат је трајао три године, али чим је био готов, његова кућа постала је мала локална атракција.

Позлац́ена спољашњост привлачи погледе свих пролазника, од којих многи застају да се фотографишу и загледају у јединствену архитектуру и разне златне статуе које украшавају балконе.

Али власничка опсесија златом је још очигледнија изнутра!

Све изгледа позлац́ено, иако је у стварности само офарбано или прекривено златним листиц́има, али ефекат је толико реалистичан да вец́ина посетилаца верује да су и спољашњост и унутрашњост куц́е обложене 18-каратним златом.!

Након што је приметио интересовање које је створио његов јединствени дом, господин Нгујен Ван Трунг је одлучио да га претвори у праву туристичку атракцију, наплац́ујуц́и туристима 50.000 донга (4 долара) за обилазак. Поред куц́е отворио је и кафиц́, а позлац́ено здање могу да посете и посетиоци, за само 40.000 донга

„Никада нисам видела куц́у уметнуту са толико злата, не знам да ли је ово право злато или лажно злато, али осец́ај је заиста неодољив“, рекла је једна туристкиња.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар