Борјан капитулирао – Белгија казнила Канаду на СП

Фудбалери Белгије победили су Канаду минималним резултатом (1:0), у првом колу групе Ф Светског првенства у Катару.

Фудбал 23.11.2022 | 22:18
Борјан капитулирао – Белгија казнила Канаду на СП

Изабраници Роберта Мартинеса нису били бољи ривал, али су до тријумфа, ипак, стигли, голом Мичија Батшуајиа у 44. минуту утакмице.

Канада, за коју је бранио Милан Борјан, имаће за чим да жали, нарочито за пропуштеним пеналом у првом полувремену, као и двоцифреним бројем удараца ка голу Куртое.

Белгија је прва на табели са три бода, Хрватска и Мароко, после 0:0, имају по бод, док је Канада на зачељу без поена.

Право је чудо како Канађани после свега виђеног на Ахмад бин Али стадиону после првог полувремена нису имали предност.

Не само да нису водили, него им је у 44. минуту Белгија приредила хладан туш, у виду поготка Мичија Батшуајиа, који је савладао Милана Борјана.

Управо је капитен Црвене звезде после педесетак секунди сусрета имао посао, када је Батшуаји из велике даљине окушао срећу.

И то је било то од фаворизоване екипе, која је све до гола, тек спорадично покушавала, баш преко овог шпица, који се у стартних 11 нашао пошто је Ромелу Лукаку повређен.

У свим сегментима Канада је била боља, имала више од игре, двоцифрен број покушаја, од којих је најозбиљнији био пенал у 10. минуту.

Алфонсо Дејвис је преузео одговорност, али га је Тибо Куртоа прочитао, бацио се у праву страну и спречио погодак.

Пропуштени једанаестерац није осујетио Канађане да наставе са налетима, који нису крунисани головима.

Тешко је и набројати све шансе које су имали, најагилнији је био Бјуканан, који је у и у надокнади пропустио практично зицер.

Треба рећи да је Канада и у 38. минуту тражила пенал, али судија Сиказве, поред очигледног прекршаја Витсела, одлучио је да одмахне руком, а нису се оглашавали ни арбитри из ВАР собе.

Канада је и друго полувреме боље отворила, прво покушаје Дејвида после центаршута Еустакија, да би првотимац Порта касније и сам ударцем желео да науди Куртои.

Евидетно је била да се Белгија у наставку консолидовала, Мартинес је одмах на паузи и заменио бочне играче.

Имали су неколико покушаја да транзицијом, најчешће преко Де Брујнеа припрете, али као по правилу Батшуаји није био превише убедљив у финишу акција.

Канада дуго није имала опасан напад, први после дужег времена тек у 79. минуту, када је Ларин, који је ушао са клупе, шутирао главом, али је Куртоа још једном показао какав је голман.

Белгија је до краја сусрета успела да одбије налете Канаде, који су руку на срце били све слабији, те слави минималним резултатом – 1:0.

(Б92 Фото: ЕПА-ЕФЕ/Толга Бозоглу)

Коментари / 0

Оставите коментар