Градоначелник у посјети породици Тубоњић

Градоначелник Драшко Станивуковић данас је поново обишао породицу Тубоњић у Мјесној заједници Кола, чија кћерка Милица болује од церебралне парализе и још једног непознатог синдрома.

Република Српска 23.11.2022 | 14:35
Градоначелник у посјети породици Тубоњић

Овај пут, градоначелник је ову породицу посјетио у новоизграђеном, топлом дому, те је поручио како је Град увијек спреман да се прикључи хуманим акцијама и да на тај начин помогне онима којима је помоћ најпотребнија.

- Заједно са Удружењем „Мозаик пријатељства“, медијским кућама и нашим хуманим народом,саградили смо кућу једној породици, овдје у Колима којој је то било пријеко потребно. Иако то није суштинска, статусом прописана надлежност града, мислим да је то наша морална обавеза. Заједно са овим Удружењем, медијским кућама и добрим људима, Бања Лука прелази двоцифрен број обновљених, изграђених и санираних кућа. Такође, из темеља смо градили неке куће, као што је ова, а куповали смо и плацеве онима којима је то било потребно – нагласио је градоначелник.

Данас, на обиласку завршних радова, градоначелник је поручио да породици Тубоњић и њиховој кћерки Милици, град стоји на располагању и у будућности.

-Драго ми је да сам данас овдје са породицом Тубоњић, са Мирославом Субашићем из „Мозаика пријатељства“ и Љубинком Спасојевићем са Елта телевизије који су са овом породицом од првог дана овдје. Долазили смо овдје, код породице Тубоњић у претходном периоду, у зимским данима, посјетили смо и више пута у њиховој трошној кући, одакле су морали да се иселе – рекао је градоначелник.

Мирослав Субашић из Удружења „Мозаик пријатељства“ искористио је прилику да захвали свим људима који су се одазвали хуманитарној акцији, јер су на тај начин помогли Милици да усели у нови, топли дом.

Ћиро Тубоњић, Миличин отац, искористио је прилику да поново захвали градоначелнику, представницима Удружења „Мозаик пријатељства“ и медијима на још једној посјети, али и несебичној помоћи у протеклом периоду.

Подсјетимо, град Бања Лука финансијски подржао израдњу нове куће породице Тубоњић, а средства су прикупљена од „хуманог паркинга“, стоји на сајту Градске управе.

(БН Фото: ГУ БЛ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Горан

23.11.2022 14:30

Хоће ли нове куће добити сви који су у сличној ситуацији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

23.11.2022 17:29

Требало би, сви морамо помоци. Нека градонацелник покрене акцију, као и други градонацелници у РС. Али то увек мора бити за познату породицу, и кад се објект заврси, да сви спонзори добију инфо., да је објект заврсен и усељен. Моземо све, ако зелимо и хоцемо.

Name

Перапера

23.11.2022 17:14

"и тебе сам сит..." Узми приступницу снсд+а

ОДГОВОРИТЕ
Name

За похвалу

23.11.2022 17:56

Треба на све нацине смањивати сиромаство градјана, помоци свима којима је помоц потребна. Срамота је колико имамо природног богатства на мали број становника а да имамо све висе ситотиње и социјалних слуцајева.... Власт је или неспособна или криминална, треце нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

23.11.2022 18:01

Хвала добром народу на муци се јунаци познају. Ово су теска времена али има људи нисмо ми милорад додик да само њему треба и увијек му јема.НЕТРЕБАЛО МУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XX

23.11.2022 19:52

Браво Драско,само се ти дрзи СНСД,пусти ове завидне ста пису.Само напријед.