Живе у кући која је на сред кружног тока!

Једна породица је живи на кружном току готово 40 година након што је одбила да напусти свој дом јер је око њих изграђен кружни пут. Дејвид Џон и Еријан Хауатсон уселили су се у кућу у Денбиширу у Велсу 1960. године скоро две деценије пре него што су поднети планови за кружни ток.

Занимљивости 21.11.2022 | 15:25
Живе у кући која је на сред кружног тока!

Међутим, њихови животи су се окренули наглавачке када је око њиховог дома изграђена обилазница Денбига. Давид и Еириан су одбили да се преселе након што им је речено да не могу да изграде још једану кућу на свом малом имању.

Кружни ток је завршен 1980. када је Давид Џон нажалост преминуо. Али 42 године касније, кућа је остала у породици Хауатсон.

Живот на кружном току “понекад постаје ужурбан“, каже Кливид Хауатсон, који је ту живео вец́и део свог живота, сада живи са супругом и сином.

Хауасонови су, каже овај 64-годишњак, велика породица са седморо деце и 12 унучади који редовно посец́ују кружни ток.

“Не морамо да бринемо о комшијама, али живот на кружном току понекад постаје заузет – посебно када унуци остану код нас“, рекао је Кливид за британске медије.

<фигуре ид="аттацхмент_25042" цласс="wп-цаптион алигнцентер" ариа-десцрибедбy="цаптион-аттацхмент-25042"><имг цласс="сизе-фулл wп-имаге-25042" срц="хттпс://занимљивостидана.цом/wп-цонтент/уплоадс/2022/11/куца-крузни-ток-кол.јпг" сизес="(маx-wидтх: 800пx) 100вw, 800пx" срцсет="хттпс://занимљивостидана.цом/wп-цонтент/уплоадс/2022/11/куца-крузни-ток-кол.јпг 800w, хттпс://занимљивостидана.цом/wп-цонтент/уплоадс/2022/11/куца-крузни-ток-кол-768x576.јпг 768w" алт="кућа на кружном току" wидтх="800" хеигхт="600" /> <фигцаптион ид="цаптион-аттацхмент-25042" цласс="wп-цаптион-теxт">кућа на кружном току

“Живео сам на кружном току више од 40 година, тако да је то скоро све што знам. Живели смо овде 20 година и пре тога, тако да је то вец́ дуго у породици.“

Наравно, пошто је вец́и део свог одраслог живота провео на кружном току, Кливид каже да је то нешто на шта се навикао. То је више део разговора са другим људима који увек постављају иста два питања, каже он.

Кливид је додао: “Прво је увек: ‘како доц́и до твоје куц́е?’ што је прилично разумљиво због локације на којој се налази.

“А друго је увек: “да ли је бучно?“  заправо и није – рекао бих да је као да живите поред било ког пута, али није тако лоше, имамо двоструко застакљивање тако да то није нешто што нам смета, а пут је стварно прометан само у шпицу, а то је само неколико пута у дану.

“С друге стране, силазак са кружног тока може бити помало изазов. Када су људи на кружном току, не очекују да ц́е неко изац́и из самог кружног тока, тако да добијамо неколико дуплих потеза.

Може бити и мало незгодно ако вас неко пусти јер би неко могао да дође на другу траку, али ми заправо немамо никаквих проблема с тим, само смо склони да сачекамо док не буде мало тише што је највише времена.” <а хреф="хттпс://www.миррор.цо.ук/неwс/ук-неwс/фамилy-wхо-рефусед-леаве-хоме-28482196">преноси Миррор

Организовање испорука у руралнијим подручјима може бити изазов само по себи, али – разумљиво – може потрајати док возачи не виде да је дом Хауатсоних на кружном току, а не на оближњем путу, каже Кливид.

“Делимо исти поштански број као и куц́е око нас, тако да може проц́и неко време да возачи схвате да се куц́а налази на кружном току, ако раније нису били.

“Уобичајено када дајемо упутства, то је у реду, али ја на крају кажем: ‘Не, не, нисмо поред кружног тока – ми смо на и у њему’ и увек звуче помало сумњиво док не стигну па виде да је стварно тамо”

<имг срц="хттпс://занимљивостидана.цом/wп-цонтент/уплоадс/2022/11/куца-крузни-ток.јпг" алт="кућа кружни ток" />

Што се тиче будуц́ности, Клвид каже да би могли размислити о пресељењу у неком тренутку када буду старији.

Али тренутно не планирају да се селе и очекују да ц́е куц́а остати у породици годинама које долазе.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар