Ко је држављанин БиХ осуђен на доживотну у Њемачкој?

Суд у Минхену недавно је осудио Милана Р. (53), држављанина Босне и Херцеговине због убиства пензионерке Мире Костов (67), држављанке Србије, које се десило у децембру 2020. године.

Босна и Херцеговина 20.11.2022 | 12:21
Ко је држављанин БиХ осуђен на доживотну у Њемачкој?

Како преноси њемачки Билд, Милан Р. је проглашен кривим по свим тачакама оптужнице. Управо је оптужница та која и говори нешто више о овом злочину, али и осуђенику и његовој жртви. Наиме, Милан Р. је навео да је по занимању машински инжењер, који је пола свог живота провео у затвору, пишу Независне.цом 

“Волио бих да могу да вратим вријеме уназад”, било је све што је Милан Р. рекао пред судом, гдје није желио да износи одбрану. Како стоји у оптужници, Милан Р. је за богату пензионерку сазнао од свог сина, који је кратко вријеме становао код ње. Син му је, по доласку у БиХ, испричао о богатој жени која посједује неколико имања, а код које станују грађевински радници којима кирију наплаћује у готовини, па је Милан Р. сковао план:

“Он је стигао у Минхен и упутио се у кућу Мире Костов. Попео се преко ограде, отворио прозоре у приземљу, али је Костов, која је чула буку, стала испред њега. Ударио ју је оштрим оруђем најмање осам пута, све док није пала на земљу у локви крви. То му није било довољно, па ју је ударио у главу”, наводи се у оптужници.

Како преноси меркур.де, само дан након злочина, осумњичени је аутобусом из Минхена отишао у Босну и Херцеговину. Неколико мјесеци касније, 1. априла, српски полицајци су га ухапсили на основу међународне потјернице приликом преласка границе из БиХ у Србију. Након тога је испоручен полицији у Минхену, гдје је јавни тужилац подигао оптужницу за убиство из користољубља и за прикривање другог злочина. Иначе, одао га је ДНК траг испод жениних ноктију, на основу чега му је полиција ушла у траг и расписала потјерницу.

Иако њемачки медији не наводе пуни идентитет осуђеника, бх. медији су извјештавали да је ријеч о Милану Рељићу, окорјелом криминалцу, који је пола свог живота провео по затворима. Како су Независне раније писале, Рељић је био свједок покајник у предмету "Трезор", којим је обухваћено више оптужених за пљачке у којима је украдено око два милиона марака. Подсјећања ради, 2018. године је оптужени Синиша Страживук оптужио Рељића да је "плаћени убица" те да је учествовао у ликвидацијама у Загребу и Бањалуци.

(Независне)

фото: АП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Татар

20.11.2022 14:11

Овај јадник затворски инжињер.Дзаба што је он завршио школу кад школа није прошла кроз њега

ОДГОВОРИТЕ