Режим ангажовао обезбјеђење против опозиције

На наставку 16. сједнице Скупштине општине Нови Град, осам одборника опозиције искључено је из рада локалног парламента којем је приватно обезбјеђење забранило улазак на данашњу сједницу због чега је дошло и до физичког сукоба.

Република Српска 18.11.2022 | 13:53
Режим ангажовао обезбјеђење против опозиције

Приватно обезбијеђење, нагуравање , полиција... Тако је данас скупштинска већина предвођена СНСД-ом одржала трећи наставак 16. сједнице скупштине општине Нови Град.

На претходној сједници локалне скупштине која је одржана 14.новембра предсједник Скупштине Зоран Кукавица , кадар Уједињене Српске, искључио је осам одборника опозиције због, како је рекао, немогућности одржавања реда у скупштинској сали.

За њих осам данас је био забрањен улазак у скупштинску салу због чега је дошло до нагуравања.

Предсједник новоградске скупштине општине истиче да је све рађено према Пословнику о раду Скупштине општине Нови Град.

Додаје да су очекивали да ће дио одборника којима је изречена мјера удаљења са сједнице доћи на данашњи наставак, па су морали ангажовати приватно обезбјеђење.

Међутим и полиицја се нашла ту да спријечи физички обрачун.

"Ја стварно не знам шта се дешава са дијелом опозиционих одборника и зашто у последње вријеме покушавају да врше опструкцију рада скупштине. Наиме, на овој 16.скупштини, на првом наставку удаљен је одборник Игор Таборин због некоректног понашања и не слушања мојих наредби као предсједника скупштине да се смири. Погрдно се изражавао према члановима скупштине, одборницима, начелнику и из тог разлога је острањен“, казао је Кукавица.

Ни новинарској екипи БН телевизије данас није био дозвољен улазак у скупштинску салу.

Више у Дневнику БН телевизије.