ЕУ почиње преговоре са Србијом, Албанијом, БиХ и Црном Гором

Европска унија је данас одлучила да започне преговоре с Албанијом, Босном и Херцеговином, Црном Гором и Србијом о споразуму о сарадњи с Фронтексом.

Свијет 18.11.2022 | 12:39
ЕУ почиње преговоре са Србијом, Албанијом, БиХ и Црном Гором

Како је изјавио Вит Ракушан, министар унутрашњих послова Чешке, која председава ЕУ до краја године, сарадња са Западним Балканом је од суштинског значаја за рано откривање и блокирање илегалних миграција.

"Изазови миграција на западнобалканској рути не почињу на границама ЕУ. Сарадња са нашим партнерима, укључујући и распоредјивање особља Фронтекса, од суштинског је значаја за рано откривање и блокирање нерегуларних миграција. Ово ће побољшати заштиту спољних граница ЕУ и допринети напорима земаља Западног Балкана да зауставе кријумчаре да користе те територије као транзит”, рекао је чешки министар.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

јаса

18.11.2022 11:51

Они приступају ЕУ послије Србије.А србија неце уци никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

18.11.2022 12:19

Није њима до нас, него мигранти развале баријере од зилет зице, па иду код њих. Код нас и домоци свет скромно зивотари, па су мигранти само у пролазу. Кад би светски моцници уклонили разлоге, престали водити ратове, људи би остајали код својих куца. Него додју развале им дрзаве, па кад људи поцну безати, они их лове зилет зицом. То је назалос време у којем зивимо и гледамо зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тренутно

18.11.2022 22:03

Један тако свјетски моћник, умислио да је моћник, напао Украјину и изазвао талас избјеглица. А бјеже из својих држава због коруптних, злочиначких режима, као Русија, Иран, и ти си побјегао, си мигрант, побјегао си у земљу у којој власт ради свој посао, служи народу а не ради за себе, за владаре, а такве земље су демократске земље.

Name

Гнаденлос

18.11.2022 13:18

Ово је прица за малу дјецу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интересантно

19.11.2022 10:37

Казу мигранти стизу морем до Македоније,Србије и БиХ, не пролазе никада кроз ЕУ. Само Мадјари нису дозволили да ти "бродови" пристану у њихове луке.

ОДГОВОРИТЕ